Hava Durumu

Karımla ilişkisi olduğunu söyleyince...

Bursa’da arkadaşını onlarca bıçak darbesiyle öldüren sanık, cinayeti uyuşturucunun etkisiyle işlediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karımla ilişkisi olduğunu söyleyince...
Olay, 10 Nisan Pazar günü merkez Nilüfer ilçesi Büyükbalıklı Mahallesi'nde bulunan TIR parkında meydana geldi. Aynı otomobille parka gelen Yakup Altay ile Yunus Ak, (24), uyuşturucu aldıktan sonra bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yakup Altay, çevredeki bir çay ocağından iki bıçak aldı. Aldığı bıçaklarla otomobile dönen Yakup Altay, arka koltukta oturan Yunus Ak’a saldırdı. Otomobilden kaçmaya çalışan Yunus Ak’ı yakalayan Yakup Altay, elindeki bıçakları saplamaya devam ederken, müdahale etmeye çalışanlara, “bunun bir namus meselesi” olduğunu söyleyerek oradan kaçtı. Çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi'ne kaldırılan Yunus Ak kurtarılamadı.

Olayın ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan Yakup Altay’ın duruşması Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Hakkında kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemi istenilen Altay, “Çok pişmanım. Böyle olmasını istemedim. Yakın arkadaşım Y.Ö. ve Yunus Ak ile birlikte uyuşturucu aldık. Yunus’un eşime yakınlığı ile ilgili tereddütlerim vardı. Olay günü bu konu gündeme geldi. Küfürler ederek olayı doğruladı. Bende büfeden 2 bıçak aldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Alkol ve uyuşturucunun etkisiyle oldu” dedi.

Ölen şahsın babası Cezai Ak ise, “Olayı görmedim. Sanık benim oğlumu evden almış götürmüş. Sonrasında da öldürmüş. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Tanık İ.T. ise, “Olay günü Yakup beni aradı. Ben işimi yaparken yanıma geldi. 2 adet bıçak aldı. O sırada bana, ‘Ben bugün ya öleceğim, yada cezaevine gideceğim’ dedi. O sırada dışarıdaki araçtan sesler duydum. Rahmetli indiğinde üzerinde darbeler vardı. Kaçmaya çalışıp yardım istiyordu. Yakup, rahmetlinin peşinden vura vura takip etti. Rahmetli ardından caddeye düştü. Yakup, oradan ayrılırken ‘Geçmişin intikamını aldım’ dedi. O sırada Yunus yaşıyordu. Bana 2 kere ağabey dedikten sonra kollarımda öldü” şeklinde konuştu.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.