Hava Durumu

Karısını önce öldürdü sonra kıyafetlerini giydi

İngiltere’nin Salford kentinde ayrıldığı eşi Rania Alayed’i batılılaştığı gerekçesiyle öldürüp sonra da suçu ortaya çıkmasın diye bir süre onun kıyafetlerini giyip baş örtüsünü takan Suriye asıllı Müslüman Ahmed el Katib en az 20 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2014 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karısını önce öldürdü sonra kıyafetlerini giydi

35 yaşındaki el Katib mahkemede, karısını iddia edildiği gibi batılılaştığı ve özgür bir hayat istediği için öldürmediğini iddia etti. El Katib, “Karım bana bir cin gibi göründü, ben de onu ittim. Düşünce kafasını yere çarpıp öldü. Cesedi gömmemi de bana cin söyledi” dedi.

Davaya bakan dedektif mahkemede verdiği ifadede el Katib’in sözlerini, akıl sağlığının bozuk olduğu yönündeki iddialarını yalanladı ve “Bu tam bir namus cinayeti ve gerçekten acınası bir davranış. El Katib’in erkeklik gururu güçlü bir kadının kendi kaderini belirlemek istemesine tahammül edemedi” dedi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANMAMAK İÇİN

Polisin ele geçirdiği güvenlik görüntülerinde ise ilginç bir detay göze çarptı. Geçtiğimiz sene 7 Haziran'da cinayeti işledikten sonra yakayı ele vermemek için eşinin kot pantolonunu ve başörtüsünü takarak güvenlik kameralarının olduğu bölgeden geçti.
Öldürdüğü karısını bavula koyarak gömmeye götüren el Katib'in cesedi gömdüğü yer ise halen bilinmiyor.

Mahkemede Rania Alayed’in evllliği boyunca el Katib’den şiddet gördüğü ve bir çok kez yetkililerden bu konuda yardım istediği de belirtildi.

El Katib’in erkek kardeşleri 38 yaşındaki Muhaned ve 34 yaşındaki Hussein de zanlının cinayeti örtbas etmesine yardım ettikleri gerekçesi ile hapis cezasına çarptırıldı.

Polis, eski kocası tarafından Kuzey Yorkshire bölgesine gömüldüğü düşünülen Alayed’in cesedini henüz bulamadıklarını ancak arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.