Hava Durumu

Karnavalda büyük hüsran

Adana'da, bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' etkinlikleri kapsamında 'Toplu Gitar Çalma Rekor Denemesi' yapılırken, istenilen sayıya ulaşılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karnavalda büyük hüsran

Adana'da Nisan ayının 4'ünde başlayan 'portakal çiçeği' kokusunun, karnaval havasında gerçekleşmesi için başlatılan ve bu yıl 6.'sı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Adana Gitar Festivali düzenlendi. Festival kapsamında ise Adana başta olmak üzere, Mersin, Hatayve farklı illerden katılacak 7 binden fazla kişinin "Akdeniz akşamları" şarkısını çalacağı belirtildi.

REKORLAR KİTABINA GİRECEKLERDİ

Guinness Rekorlar Merkezi denetiminde bugün Beyazevler Çamlık'ta rekor denemesi gerçekleştirildi. 2009 yılında 6 bin 346 kişiyle Polonya'ya ait olan toplu gitar çalma rekorun Adana'da kırılması hedeflenirken rekor denemesine 750 kişi katıldı. Sanatçı Serhan Kelleözü'nün öncülüğünde "Akdeniz akşamları" şarkısını çalan gitaristlere Kelleözü, "Bu bir başlangıç oldu. Süpersiniz. Seneye daha iyisi olacak" dedi. Rekoru kıramayan gitaristler daha sonra dağıldı.

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de festivalde eşiyle birlikte gitar çaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.