Hava Durumu

Karsan yeni modeli Jest'i tanıttı

BURSA Akçalar Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., yeni model minibüsü 'Jest'in tanıtımını yaptı. Yüzde 70 yerli oranında yapılan Jest, koltuk sayısına göre 90 bin ile 105 bin arasında değişen fiyatlarda satılacak. Hafta sonundan itibaren bayiler tarafından tanıtım çalışmaları yapılacak yeni model minibüsler, yakın zamanda Türkiye yollarında olacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karsan yeni modeli Jest'i tanıttı

Akçalar'daki üretim tesislerinde düzenlenen lansman toplantısının açılışında konuşan Karsan Ceo'su Murat Selek, 47 yılı aşkın otomotiv üretim tecrübesi ve yüzde 100 bağımsız sermaye yapısı ile 6 farklı markaya üretim yaptıklarını söyledi.

Bundan sonra yeni çalışmalarında kentlerde yaşanan değişime yönelik çalışmalarının olacağını belirten Selek, "Minivan’dan ağır kamyona, minibüsten 18 metre otobüse kadar geniş bir yelpazede araç üretmekte olan Karsan, çağdaş üretim tesisinde dünya markalarına yüksek üretim kalitesi ile hizmet vermekte. Dünya markalarının övgüyle bahsettiği üretim kalitemiz, yetkin kadromuz ve 1200’ü aşan tecrübeli işgücümüzün eseridir. Karsan, Bursa’da sahip olduğu iki ayrı fabrikasında gerçekleştirdiği üretimin yanısıra Şubat 2009’da yeniden yapılandırdığı Karsan Pazarlama ile Karsan, Hyundai Truck ve BredaMenarinibus markalarının pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini de yürütmektedir" dedi.

Bünyelerinde 220 kişiyi aşan uzman kadroları ve kardeş kuruluşları Hexagon Studio ile yeni projeler yürüttüklerini dile getiren Selek, özgün çalışmalarda çağdaş, estetik, çevreci, ekonomik ve engelli erişimine uyumlu olmasına dikkat ettiklerini ifade etti. Selek, Karsan markalı yeni jenerasyon bir ürün ailesinin ilk üyesini pazara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, aracın yüzde 70 oranında yerli aracı, 'otobüsün küçültülmüşü' olarak tanımladı.

'İNGİLTERE'YE V1 ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR'

Basın mensuplarının yerli otomobil üretimi konusunda çalışmaları nasıl değerlendirildiğini sorması üzerine ise Selek, hükümetin bu konuda firmaları desteklediğini hatırlatarak, kendi markaları ile özgün çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. New York Taxi V1'in bu konuda bir örnek olduğunu anımsatan Selek, bu konuda geliştirme çalışmalarının sürdüğünü Türkiye ve yurtdışından da talep göreceğini ifade etti. İstanbul ve Anadolu'nun birçok yerinden talep göreceğine inandığını da ifade eden Selek, "Hükümet de manevi olarak destek verdi. İngiltere üzerinde yoğunlaşıyoruz. Sağdan direksiyonlu elektrikli bir araç geliştiriyoruz. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİMİ

Selek'in ardından konuşan Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, birçok kurum ve kişiden fikir alarak Jest'i ürettiklerini söyledi. Çevreci, ekonomik ve teknolojik ürünlere uygun olmasına dikkat ettiklerini dile getiren Kitapçı, aracı yakışıklı, çevreci, kompakt, delikanlı ve güzel bir üretim olarak yorumladı. Jest ile ilgili teknik bilgiler veren ve 6 ileri vites, 125 beygir gücüne sahip bir araç olduğunu dile getiren Kitapçı, "Şehir içi toplu taşıma aracında dünyada belki de ilk defa ücretsiz ücretsiz internet erişimine sahip olacaklar. Karsan bir seferlik değil, ömür boyu jest yapıyor" diye konuştu.

'2 AY BOYUNCA TANITIM AKTİVİTELERİ YAPILACAK'

Jest'in içindeki koltuk sayısı ve isteğe göre 90 bin ile 105 bin lira arasında satışa sunulacağını ifade eden Kitapçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Jest, yeni bir ailenin ürünü. Önümüzdeki sene ürün gamımızı genişleteceğiz. Yeni aracımız ile birlike Türkiye'de yüzde 30 - 35 oranında pazar payı getirmesini bekliyoruz. 1 Temmuz'da uygulamaya geçecek alçak taban uygulaması ile satışların da artmasını bekliyoruz. İhracat ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ekonomik olan aracımız haftasonuna kadar test edilecek. Bayilerde 2 ay boyunca tanıtım aktiviteleri yapılacak. Oda oda, durak durak, kooperatif kooperatif tanıtılacak."

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Karsan tarafından üretilen J10 modelinin üretiminin durması ile ilgili de açıklamada bulunan Kitapçı, İstanbul'da yüzde 80, Anadolu'da da yüzde 40 satış oranına ulaştıklarını belirterek, bu araçtan ben gurur duyduğunu kaydetti. Yüzde 100 yerli olarak yapıldığını ifade eden Kitapçı, bu araçta mekanik sorunlar yaşandığını dile getirdi. Konuşmaların ardından Jest'in lansmanı gerçekleştirildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.