Hava Durumu

Kart aidatıyla ilgili sıcak gelişme! Uymayan yandı

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı hareket edenlere idari para cezalarının, yüzde 3,83 olan yeniden değerleme oranında artırılması sonucu, aidatsız kredi kartı çıkarmayan bankalara verilecek para cezasının 6 milyon lirayı aştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kart aidatıyla ilgili sıcak gelişme! Uymayan yandı

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı hareket edenlere uygulanacak idari para cezalarının da bu oranda artırıldığına işaret eden Tokbaş, böylece aidatsız kredi kartı çıkarmayan bankalara verilecek ceza miktarının, 5 milyon 812 bin 706 liradan 6 milyon 35 bin 332 liraya yükseldiğini belirtti.

YETERLİ DENETİM YAPILIYOR

Tokbaş, ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru üst sınırının 2 bin 400 lira, il hakem heyetlerine başvuru üst sınırının da 3 bin 610 lira olarak belirlendiğini de hatırlattı. Tokbaş ayrıca, idari para cezalarının bir kısmını caydırıcı bulduğunu, ama tüketicinin korunması noktasında daha da önemlisinin yeterli denetim olduğunu dile getiren Tokbaş, "Yeterli denetimin yapılmaması halinde birçok kuruluşun haksız uygulamalarının devam edeceği unutulmamalı" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.