Hava Durumu

Kasımpaşa tarihi geri dönüşle avantajı kaptı

Kasımpaşa, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 2-0 geriye düştüğü mücadelede Atiker Konyaspor'u 4 dakikada attığı 3 golle 3-2 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kasımpaşa tarihi geri dönüşle avantajı kaptı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Kasımpaşa evinde Atiker Konyaspor'u ağırladı. Maça ev sahibi Kasımpaşa etkili başladı.

10. dakikada Koita ceza sahası çizgisi üzerinde yapılan müdahale sonrası yerde kaldı. Kasımpaşa cephesi penaltı bekledi ancak hakem Ümit Öztürk 'devam' kararı verdi.

17'de sol kanattan yapılan ortada Bajic topu boş durumdaki Hadziahmetovic'e bıraktı ve Konyaspor 1-0 öne geçti.

1 dakika sonra ise Kasımpaşa'da Turgut Doğan Şahin sağ kanattan yapılan ortaya iyi bir vuruş yapamayınca beraberlik şansı kaçtı. 23'te sağ kanattan yapılan ortada Koita yine ceza alanı içerisinde yerde kaldı ancak hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi.

36. dakikada Kasımpaşa'da bu kez Turgut Doğan Şahin penaltı bekledi ama hakemin kararı yine değişmedi. İlk yarının son anlarında ise ofsayt iddiaları arasında Kasımpaşa defansının arkasına sarkan Skubic topu içeriye çevirdi, Bajic bekletmeden vurdu ve Konyaspor'u soyunma odasına 2-0 önde götürdü.

52. dakikada önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremeyen Koita, devamında sağ diz yan bağlarından sorun yaşadı ve oyunu gözyaşları içerisinde sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Yıldız oyuncunun tendonlarının koptuğu öğrenildi.

Maçta son 10 dakikaya girilirken sahada Kasımpaşa fırtınası esti. 82'de Pavelka ile ümitlenen Paşa, 3 dakika sonra Adem Büyük'ün golüyle 2-2'yi buldu.

Bu golden sadece bir dakika sonra ise Eduok uzaktan nefis vurdu ve Kasımpaşa'yı 2-0'lık mağlubiyetten 3-2'lik müthiş bir galibiyete taşıdı.

Kasımpaşa'da 88. dakikada Adem Büyük gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmayı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve eşi Philip De Waal de takip etti. İki takım arasında yarı final ikinci maçı 16 Mayıs Salı günü Konya'da oynanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.