Hava Durumu

Kaşıntıdan uyuyamıyordu! Doktorlar 'tek bir yolu var' dedi ve...

Rize'de yaşayan 7 yaşındaki Derya Enese Yıldız'ın henüz 3 aylıkken şiddetli kaşınma şikayetleri başladı. Tüm vücutta kaşıntıya neden olan kronik bir karaciğer hastalığı olan PFIC'ten küçük kızın tek kurtuluş yolu karaciğer nakliydi. Annesi bağış için gönüllü oldu ancak bir sıkıntı vardı. Dokuları uysa bile kilo vermesi gerekiyordu. Anne Fatma Yıldız, kızı için 15 kilo verdi ve sonunda minik Derya karaciğer nakli oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaşıntıdan uyuyamıyordu! Doktorlar 'tek bir yolu var' dedi ve...

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şinasi Sevmiş safra üretiminin azlığından meydana gelen hastalığın yaklaşık 300 binde 1 kişide görüldüğünü ve genetik geçişli PFIC adlı bir hastalık olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Hastamız 7 yaşında bir kız çocuğu. Doğuştan kronik karaciğerhastalığı problemi ile mücadele ediyordu. Hastalığı karaciğer içi safra yollarının azlığı ile karakterize bir hasta. Yeterince safra yaparak bağırsağa aktaramadığı için sarılık problemi ve kaşıntı problemi ile mücadele ediyordu. Hasta bize geldiğinde çok ciddi kaşıntı şikayeti söz konusuydu. Neredeyse aylarca günde 1-2 saatten fazla uyku uyuyamıyordu kaşıntı yüzünden. Bu şekilde bize geldi ve tetkiklerimizin sonucunda teşhisi koyduk. Zaten ailesel bir hastalık ve ağabeyinde de bulunuyordu. Yaklaşık 4 yıl önce ağabeyi de karaciğer nakli olmuştu.

KIZINA KARACİĞER VEREBİLMEK İÇİN 3 AYDA KİLO VERDİ

Belli bir kilonun üstünde canlı organ nakli verici olunmasını doğru bulmadıklarını belirten Prof. Dr. Şinas Sevmiş, anne Fatma Yıldız'ın bu konuda büyük bir çaba göstererek kısa sürede kilo verdiğini açıkladı ve şunları söyledi: "Anne çok azimliydi. Çocuğunu kurtarmak için azmetti ve yaklaşık 2-3 aylık bir zaman dilimi içerisinde ciddi bir kilo kaybı oldu. İstediğimiz kiloya indikten sonra yaptığımız incelemelerde de karaciğerinin nakil için uygun olduğunu tespit ettik ve verici olarak kendisini ameliyat ettik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.