Hava Durumu

Katalan lider sorguya alınacak

Brüksel Federal Savcılığı, Belçika polisine teslim olan Katalan lider Carles Puigdemont'un akşam saatlerinde sorguya alınacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katalan lider sorguya alınacak

İspanya'da haklarında tutuklama kararı çıkartılan Katalan lider Carles Puigdemont ve 4 bakan, bu sabah yerel saatle 09.17'de avukatları ile birlikte Belçika polisine teslim oldu.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Brüksel Federal Savcılık Sözcüsü Gilles Dejemeppe, Avrupa Birliğinin (AB) de onayladığı tutuklama emrine müteakiben Katalan lider ve 4 bakanın akşam saatlerinde sorguya alınacağını söyledi. Dejemeppe, davaya atanan araştırma hakiminin Katalan lider ve 4 bakan hakkında verebileceği üç karar bulunduğunu kaydetti.

Sözcü, hakimin AB'nin tutuklama kararına uymayıp Katalan lider ve bakanları serbest bırakabileceğini, AB'nin tutuklama kararını uygulayıp lider ve bakanları tutuklayabileceğini veya Belçika anayasasına dayanarak Puigdemont ve 4 bakanı şartlı tahliye ile yargılayabileceğini dile getirdi.

Savcılığın atadığı hakimin kararını vermesi için 24 saati bulunduğunu söyleyen Brüksel Federal Savcılık Sözcüsü Gilles Dejemeppe, Katalan lider ile 4 bakanın emniyette bulunduğunu doğruladı.

Puigdemont bakanlarıyla birlikte teslim olmuştu

Katalan Lider Carles Puigdemont ve 4 bakan Belçika polisine teslim oldu.

Madrid hükümetinin görevden aldığı Katalan Lider Carles Puigdemont ve beraberindeki 4 bakan Belçika polisine teslim oldu. İspanya'daki mahkeme, Puigdemont ve bakanların gözaltına alınmasını talep etmişti.

Geçtiğimiz gün Belçika Federal Savcılığı Belçika'ya kaçan Puigdemont ve 4 bakan hakkında yasal sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi vermişti. İsmi geçen kişilerin bulunduktan sonra soruşturma hakiminin karşısına çıkacaklarını ve hakimin de karar vermek için 24 saatinin olduğu ifade edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.