Hava Durumu

Kataloglu fuhuş çetesi çökertildi

İstanbul'da müşterilerin memnuniyetini ölçen fuhuş çetesi çökertildi. Yapılan incelemelerde tüm kadınların katalog resimlerinin çekildiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kataloglu fuhuş çetesi çökertildi

İstanbul'da müşterilerin memnuniyetini ölçen fuhuş çetesi üyesi 8 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şebeke üyelerinden 19'una ise mahkeme adli kontrol şartı getirdi. Bu arada şebeke liderinin bilgisayarında yapılan incelemede tüm kadınların katalog resimlerinin çekildiği ortaya çıktı. Polis şebekenin yakalanmamak için geliştirdiği şiflerlerden bir kısmı daha çözüldü. Buna göre "Önce hoş", parayı ilişkiden önce al, "Sonra hoş" parayı ilişkiden sonra al, "2-2 devregül", "İki saat kalacaksın iki yüz dolar alacaksın" anlamına geldiği tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geçen hafta içinde 6 ay süren telefon dinleme ve fiziki takibinden ardından organize şekilde fuhuş yapan bir şebeye operasyon düzenlendi. Baskında liderliğini yabancı uyruklu bio enerji uzmanı D.V. ile yardımcılığını S.B.'nin yaptığı fuhuş çetesi çökertilmişti. Polis çeteyle ilgili yaptığı soruşturmada organize şekilde yapılanan çetenin liderinin, kadın gönderdiği müşterilerini daha sonra telefonla arayarak müşteri memnuniyetini kontrol ettiği belirlenmişti. Yakalanmamak için üç ayrı telefon taşıdıkları belirlenen fuhuş çetesi üyeleri işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilmişlerdi.

Çete lideri D.V. ve yardımcısı S.B.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Mahkeme 19 çete üyesine de adli kontrol şartı getirdi. Öte yandan şebekenin sermaye olarak kullandığı 24 kadında sınır dışı edildiler.

Çete liderinin evinde ele geçirilen ve 5 yıldır çalışan fuhuş çetesinin tüm müşteri kayıtlarının tutulduğu bilgisayarın ise incelemesi sürüyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde fuhuş çetesinin çalıştığı kadınların katalog resimlerini çektikleri belirlendi. Bu resimlerin kadın isteyen müşterilere gönderildiği ve seçmelerinin sağlandığı öğrenildi.

Öte yandan polis bilgisayardaki bilgileri inceleyerek şebekenin telefon dinlemesinden kurtulmak için aralarında geliştirdiği bazı şifreleri de çözdü. Yapılan incelemede şebekenin kullandığı bazı şifreler şöyle:

Önce hoş: Parayı ilişkiden önce al

Sonra hoş: Parayı ilişkiden sonra al

Elmaları topla: Hasılatı topla

2-2 devregül: 2 saatlik ilişkiye gir 200 dolar al

2-3 devregül: 2 saatlik ilişkiye gir 300 dolar al

Kültürel periyot: Müşterinin durumu iyi fazladan bahşiş isteyebilirsin

Cenaze var mı kaldıralım mı?: (müşteri patrona mesaj atıyor) Yeni kadın geldi mi?

Yeni mobilyalar aldım. Görmek ister misiniz?: (Patron müşterilere atıyor) Yeni kadınlar geldi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.