Hava Durumu

Katalonya'da bilanço ağırlaşıyor

Katalonya, Madrid'in tüm itirazlarına rağmen bugün sandık başına gitti

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katalonya'da bilanço ağırlaşıyor

Dünyanın takip ettiği seçimler, TSİ 10.00 itibarıyla başladı. Ancak seçimler başlar başlamaz İspanya İçişleri Bakanlığı oy sandığı ve pusulalarına el koyulmaya başlandığını açıkladı. İspanyol polisi, oy kullanılmasını engellemek için orantısız güç kullanıyor. Katalonya hükümet sözcüsü Jordi Turull, olaylar nedeniyle 337 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan, Madrid'in merkezindeki Plaza Mayor ve Puerta del Sol'da referandum karşıtları toplandı. Topluluk, "Ben İspanyol'um, İspanya birdir, bölünemez" şeklinde sloganlar attı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimi, yasa dışı ilan edilen bağımsızlık referandumu için oy kullanma işlemlerinin saat 09.00'da (TSİ 10.00) başladı. İspanya hükümeti, Katalonya özerk yönetimince yapılan bağımsızlık referandumunu engellemek için önlemlerini artırırken, Katalonya özerk yönetimi ise merkezi hükümetin önlemlerine rağmen referandumu gerçekleştirmeye çalışıyor.

Katalonya referandumunda polis müdahalesi sonrası bilanço ağırlaştı, hükümet sözcüsü olaylarda 337 yaralı olduğunu açıkladı.Belçika Başbakanı Charles Michel, Barcelona'da yaşananlara tepki gösteren ilk devlet başkanı oldu. Michel, "Şiddet hiç bir zaman çözüm olamaz!" dedi.

Polis tarafından plastik mermiyle vurulduğu bildirilen bir kişi acil olarak hastaneye kaldırıldıi. İspanya İçişleri Bakanlığı, 9 polis ve 2 Askeri Polis Kuvvetleri görevlisinin yaralandığını açıkladı.Madrid'de protesto gösterileri: Madrid'in merkezindeki Plaza Mayor ve Puerta del Sol'da referandum karşıtları toplandı. Topluluk, "Ben İspanyol'um, İspanya birdir, ,bölünemez" şeklinde sloganlar attı.

İspanya hükümeti, "Katalonya bağımsızlık referandumu saçmalığının sona erdirilmesini" istedi. Ünlü yazar J.K Rowling, Katalonya'daki polis şiddetiyle ile ilgili tweet attı! "Bu iğrenç ve yasadışı" Katalunya sağlık hizmetlerinden yapılan açıklamaya göre çıkan olaylarda, 3'ü ağır 38 yaralı bulunuyor.

İspanya İçişleri Bakanı polis müdahalesini "ortantılı ve profesyonel" olarak nitelendirdi. Polis, oy kullanılmasını engellemek için plastik mermi kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.