Hava Durumu

Katar Havayolları'nın patronundan skandal sözler!

Katar Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akbar El Baker, havayolu şirketlerini sadece erkeklerin yönetebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katar Havayolları'nın patronundan skandal sözler!

Aynı zamanda Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) de Başkanı olan El Baker, "Tabii ki erkekler yönetmeli, çünkü çok zorlu bir görev" dedi.

El Baker bu açıklamaları, IATA'nın havayolu şirketlerinde cinsiyet eşitliğinin geniş olarak ele alındığı yıllık kongresinde yaptı.

Açıklamalarının, dinleyiciler arasında şaşkınlık ve tepkiyle karşılanması üzerine El Baker'in sözlerine açıklık getirmeye çalıştığı belirtildi.

El Baker, Katar Havayolları'nın Ortadoğu'da kadın pilotlar çalıştıran ilk havayolu şirketi olduğunu ve şirkette kadınların üst düzey görevler aldığını vurguladı.

El Baker "Yani aslında kadınları teşvik ediyoruz. Üst düzey yönetim görevlerinde büyük potansiyelleri olduğunu görüyoruz" dedi.

El Baker ayrıca, kendisinin eğitmesi durumunda, kadın bir yönetim kurulu başkanını memnuniyetle karşılayacağını söyledi ve "Kadın bir yönetim kurulu başkanı adayına sahip olmaktan memnun olurum, sonra onu halefim olması için geliştiririm" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.