Hava Durumu

Katırın ipine dolanıp, 20 kilometre sürüklenmiş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, kendilerine ait katırı almak üzere ormanlık alana giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Dursun Kaplan, 10 saat sonra yaralı olarak bulundu. Ürken katırın ipine bacağı dolarak 20 kilometre sürüklendiği belirlenen talihsiz kız, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katırın ipine dolanıp, 20 kilometre sürüklenmiş
Köyceğiz'e 70 kilometre uzaklıktaki, kırsal dağ köyü Otmanlar'da yaşayan ortaokul öğrencisi Dursun Kaplan, dün saat 13.00 sıralarında ailesine yardımcı olmak için evlerinin ilerisindeki ormanlık alanda bağlı olan katırlarını almaya gitti. Uzun süre eve dönmemesi üzerine merak eden yakınları kendisini aramaya çıktı.

Ancak, çocuğa ulaşılamadılar. Bunun üzerine jandarmaya giden yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerini de desteğiyle geniş bir dağlık alanda, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmalarına köylülerde katıldı. 10 saat sonra talihsiz kız, ortadan kaybolduğu yere 20 kilometre uzaklıktaki Denizli sınırındaki Ören Mevkisi'nde, bacağı katırın ipine dolanmış olarak, ağır yaralı bulundu. Yerdeki izlerden, ürken katırın ipine bacağı dolarak sürüklendiği belirlenen Kaplan, AFAD ekipleri tarafından sedyeyle yola kadar taşınıp, ambulansla Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Kaplan, durumu ağır olduğu gerekçesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilip, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip edip, yönlendiren Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, "Çok şükür ki çocuğumuza ulaştık. Tedavisi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevki yapıldı. İnşallah, kısa sürede toparlanır ve hayatına devam eder. Arama kurtarma çalışmalarına katılıp, özverili şekilde çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.