Hava Durumu

Katlanabilir iPhone mu geliyor?

Apple ve LG Display'in OLED ekranlar için ortaklık kurduğunu bildirse de her iki şirkette çıkan haberleri doğrulamadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katlanabilir iPhone mu geliyor?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iki yıl sonra piyasaya sürmeyi planladığı katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışıyor. Apple tamamen yeni olan bu iPhoneiçin Asya'daki ortakları ile yoğun bir temas halinde. 2020 itibariyle seri üretime başlamayı planlayan şirket, yeni modelde kullanılacak OLED paneller için LG Display ile görüşmelerini hız kesmeden sürdürüyor. Dünyanın en büyük LCDpanel üreticilerinden biri olan LG Display, katlanabilir OLED panellerinin prototiplerini başarıyla tamamladı. Ancak şirket, takvim olarak Samsung Display'in çok daha gerisinde seyrediyor. Çünkü Samsung önümüzdeki yıl ilk katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya çıkaracak.

Geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya çıkan iPhone X, markanın OLED ekran kullandığı ilk iPhone olma özelliğini taşıyor. Ancak şirket OLED ekran panellerini için Samsung ile birlikte çalışmak zorunda kaldı. Hâl böyle olunca şirket piyasadaki ezeli rakibine milyarlarca dolar kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Ancak şimdilerde bu büyük stratejik hatayı fark eden Apple, yeni modeli için Samsung yerine LG'nin panel üretim birimi ile çalışmayı ve Samsung'a olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

Güney Kore'de faaliyet gösteren medya şirketi The Investor, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. The Invenstor, "Apple'ın yeni nesil katlanabilir iPhone hakkında Samsung'a bilgi sızdırılabileceği konusunda büyük endişeleri var. Şirket Samsung Display'in iPhone'ların teknik bilgilerini Samsung Electronics ile paylaştığından şüpheli." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.