Hava Durumu

Katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İzmir'de, kasasında göçmenlerin bulunduğu kamyon dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada, 22 göçmen hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2018 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2018 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hurdaya dönen kamyonun olay yerinden kaldırılması için çekici çağrılırken, olay yerinde hiç fren izi bulunmadığı ve şoförün uyuduğu iddia edildi.

Katliam gibi kaza, saat 08.00 sıralarında, İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Ege kıyısından tekneyle Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleriyle anlaştıkları öğrenilen yabancı uyruklu göçmenlerin kasasında bulunduğu, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen kamyon, Menderes ilçesi yönüne giderken, virajı alamadı. Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri aşarak, Değirmençayı Deresi yatağına uçup, ters döndü.

Kamyondaki göçmenlerin can yelekleri ve eşyaları etrafa saçıldı. Can pazarının yaşandığı olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 göçmen hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Ölenlerin 19'unun olay yerinde, 3'ünün kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralılar ve hayatını kaybedenlerin cesetleri çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hurdaya dönen kamyonun olay yerinden kaldırılması için çekici çağrılırken, olay yerinde hiç fren izi bulunmadığı ve şoförün uyuduğu iddia edildi.

KAMYON SÜRÜCÜSÜ: ÖNÜME BEYAZ ARAÇ ÇIKTI

Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, '09' Aydın plakalı kamyonu ile saat 03.00'te Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre, Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi'nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.