Hava Durumu

Katliamda bilanço ağırlaşıyor

Türkiye, Rusya ve İran'ın çatışmasızlık bölgesi ilan ettiği İdlib'de gece yarısı gerçekleşen hava saldırısında en az 44 kişi hayatını kaybetti. Beşar Esad'ın müttefiki Moskova yönetimi, Rus jetlerinin havalanmadığını açıkladı. Ancak muhalifler bombardımanın arkasında Lazkiye'den kalkan SU 24 tipi Rus savaş uçaklarının olduğunu söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katliamda bilanço ağırlaşıyor

Suriye'nin batısında yer alan ve muhaliflerin elindeki en büyük vilayet olan İdlib'den kara haberler geliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Zerdene köyünü hedef alan hava saldırısında en az 44 can kaybı olduğunu bildiriyor.

Saldırının olağan şüphelisi Rusya ise, savaş uçaklarının havalanmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, terör örgütü Nusra Cephesi ile muhaliflerin bölgede son 24 saattir çatıştığını savundu.

Ancak muhalifler katliama yol açan bombardımanı Rus jetlerinin yaptığını söylüyor. Anadolu Ajansı'na konuşan muhaliflere göre, bir pazar yeri ve cami yakınına düşen bombaları Rus SU 24 savaş uçakları bıraktı. SU 24 jetleri, Lazkiye'deki Rus üssünden havalandı.

Yerel kaynaklar, jetler ilk saldırının ardından toplanan kalabalığı bilerek hedef aldı ve büyük kayıp gerçekleşti.

Onlarca yaralı, bölgede ilaç ve doktor sıkıntısı çeken hastanelere taşındı.

Askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında 'gerginliği azaltma bölgesi' ilan edilmişti. Ancak rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.