Hava Durumu

Kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme!

Arjantin açıklarında kaybolan askeri denizaltıdaki mürettebatı bulmak için 2 haftadır süren çalışmalar sonuç vermedi. Kurtarma operasyonu sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme!

Arjantin donanmasına ait kayıp denizaltı tüm aramalara rağmen bulunamadı. Arjantin donanma sözcüsü Enrique Balbi, aramaların sona erdiğini açıkladı. Balbi, "Tüm çabalara rağmen denizaltının yerini tespit etmek mümkün olmadı" dedi. Balbi, denizaltı mürettebatının kurtarılmasına yönelik operasyonun sona erdiğini, denizaltıyı bulmak içinse çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

ŞNORKEL SİSTEMİ

44 mürettebatı olan ARA San Juan adlı denizaltıyla 15 Kasım'dan beri iletişim kurulamıyordu. Denizaltıdaki oksijenin mürettebata 1 hafta yeteceği ifade edilmişti. Denizaltının şnorkel sistemiyle yüzeyden hava çekebileceğini söyleyen uzmanlar, ancak bunun için denizaltının çok derinde kalmamış olması gerektiğini söylemişti.


Arjantin donanma sözcüsü Enrique Balbi

PATLAMA TESPİT EDİLDİ

Ayrıca, denizaltının kaybolduğu bölgenin yakınlarında bir patlama tespit edilmişti. Patlamanın denizaltı ile son temastan 3 saat sonra yaşandığı açıklanmıştı. Arama çalışmalarına aralarında ABD'nin de olduğu 18 ülke destek vermişti.

34 YIL ÖNCE DONANMAYA KATILDI

Denizaltıyla son irtibat, 15 Kasım'da, Patagonya sahillerine yaklaşık 432 kilometre uzaklıktayken kurulmuştu. Alman yapımı ARA San Juan, 34 yıl önce donanmaya katılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.