Hava Durumu

"Kayıp gazeteci Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü teyit ettik"

Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü birkaç yerden teyit ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Kayıp gazeteci Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü teyit ettik"

The Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için konsolosluğa gitmişti. O günden sonra haber alınamayan Kaşıkçı ile ilgili çeşitli iddialar gündemde yer almıştı. Kaşıkçı'ya yakın isimlerden olan Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, bugün yaptığı açıklamada ''Biz Cemal Kaşıkçı'nın içeride misafirhanede olduğunu, daha sonra da çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak öldürüldüğünü birkaç yerden teyit ettik.'' dedi.

''KONSOLOSLUKTAN ÇIKMADI''

Gazeteci Kaşıkçı'dan 2 Ekim'den sonra gazeteciden haber alınamamıştı. Emniyet "Kaşıkçı konsolosluktan çıkmadı" derken, Suudi yetkililer Reuters muhabirine kapılarını açıp Kaşıkçı'nın burada olmadığını iddia etmişti.

Reuters Türk yetkililere dayandırarak Kaşıkçı'nın öldürüldüğü yönünde bir haber geçmiş, konsolosluk yetkilileri haberi yalanlamıştı.

''ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİRKAÇ YERDEN TEYİT ETTİK''

A Haber'e konuşan Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, şunları söyledi:

"Öldürüldüğüne dair kanıtlar var. Biz Cemal Kaşıkçı'nın içeride misafirhanede olduğunu daha sonradan çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak öldürüldüğünü birkaç yerden teyit ettik. Görüntüler var. Kaşıkçı'yı öldürmek için iki farklı ülkeden uçakla geldiler. Dünya basının başı sağ olsun. Cemal Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı düzenlenecek. Detayları açıklayacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.