Hava Durumu

Kayıp kimlik Bursalı gurbetçinin başını fena derde soktu

KANADA'da çalışan Erkan Günaydın, 2007 yılında tatil için geldiği Ankara'da, nüfus cüzdanını kaybetti. Yenisini çıkartıp Kanada'ya dönen Günaydın'ın nüfus cüzdanı dolandırıcıların eline geçince başına gelmeyen kalmadı. Tekrar Türkiye'ye geldiğinde tutuklanan ve 12 gün hapis yatan, daha sonra beraat eden Günaydın, bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayıp kimlik Bursalı gurbetçinin başını fena derde soktu
Ailesi Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde oturan 32 yaşındaki Erkan Günaydın yıllar önce gittiği Kanada'da inşaat sektöründe çalışmaya başladı. Evli ve 2 çocuk babası Günaydın, 2007 yılında tatil için geldiği Ankara'da nüfus cüzdanını kaybedince yenisini çıkartıp Kanada'ya geri döndü.

KİMLİĞİ DOLANDIRICILARIN ELİNE GEÇTİ

Günaydın'ın nüfus cüzdanını ele geçiren dolandırıcılar, adına çıkardıkları telefon hattı üzerinden bir başkasının hesabına telefon bankacılığı aracılığı ile çeşitli tarihlerde girip, toplam 8 bin lirayı başka hesaplara aktarıdı. Yapılan şikayet sonucu Erkan Günaydın hakkında Ankara 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erkan Günaydın, 2010 yılında tatil için geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınıp ifade vermek için Bakırköy Adliyesi'ne getirilince, hakkında dava açıldığını öğrendi. Savunmasını yapıp, ailesinin Bursa'daki adresini veren Günaydın, tatil sonrası Kanada'ya döndü. 

GELİNCE HAPSE ATILDI

Erkan Günaydın, gıyabında yapılan yargılama sonrası hakkında kesinleşen 2 yıl hapis cezasından habersiz 2014 yılında Bursa'ya geldiğinde polis tarafından yakalanıp cezaevine konulunca şoke oldu. Erkan Günaydın, avukatı İbrahim Halil Özçayçı aracılığı ile karar tebligatının Bursa'daki ailesine değil, İstanbul'daki eski adresinde muhtara yapılması nedeniyle Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme infazı durdurunca Günaydın, 12 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Daha sonra Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nin de tebligatın usulsüz yapılması nedeniyle kararı bozmasının ardından Ankara 10'nucu Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar yargılanan Günaydın bu kez beraat etti. 

13 BİN LİRALIK DAVA AÇTI

Rahat bir nefes alan Erkan Günaydın, avukatı aracılığı ile haksız yere cezaevinde kaldığı 12 gün ve Kanada'da aksayan işleri nedeniyle Bursa'da, hazine aleyhine toplam 13 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Avukatı, yaşananlardan dolayı büyük sıkıntı yaşayan müvekkilinin artık Türkiye'ye gelmeyi düşünmediğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.