Hava Durumu

Kayıp yaşlı adam 3 gün boyunca ot yemiş

Zonguldak'ta 3 gün boyunca kendisinden haber alınamayan 70 yaşındaki Mürsel Sarı, fındık bahçesinde bulundu. Yaşlı adam üç gün boyunca ot yiyerek hayatta kalmış.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayıp yaşlı adam 3 gün boyunca  ot yemiş
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üç gündür kayıp olan Alzheimer hastası 70 yaşındaki Mürsel Sarı, AFAD ekipleri tarafından evine 300 metre uzaklıktaki fındık bahçesinde bulundu. Yaşlı adamın üç gün boyunca ot yiyerek ayakta kaldığı belirtildi.

ÇUKUR İÇERİSİNDE BULUNDU

Ereğli'de 21 Nisan akşamı birlikte yaşadığı oğlu Fethi Sarı'nın Bağlık Mahallesi'sinde ki evinden kimseye haber vermeden çıkan 70 yaşındaki Alzheimer hastası Mürsel Sarı bu gün öğle saatlerinde  Zonguldak AFAD ekiplerinin yaptıkları arama çalışması sırasında bulundu. Fethi Sarı'nın evine yaklaşık 300 metre mesafedeki fındık bahçesindeki bir çukurun içerisinde AFAD ekipleri tarafından bulunan Mürsel Sarı'nın susuzluk nedeniyle bitkin olduğu görüldü.



OT YİYEREK HAYATTA KALMIŞ

Mürsel Sarı'nın bulunması haberini alan yakınları fındık bahçesine giderek sevinç göz yaşları dökerken, olay yerine 112 ekipleri çağrıldı. 112 sağlık görevlileri yaşlı adama ilk müdahaleyi bulunduğu fındık bahçesinde yaptıktan sonra ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sağlık durumunda ciddi bir duruma rastlanılmayan yaşlı adamın üç gün boyunca aç ve susuz kalması nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi. Yaşlı adamın üç gün boyunca fındık bahçesindeki otlardan yiyerek hayatta kalmayı başardığı ifade edildi. Baba Mürsel Sarı hastanede kendisini tedaviye götüren oğlunu öpüp sarılarak büyük bir mutluluk yaşadı. Babasının bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Fethi Sarı ise AFAD ekipleri başta olmak üzere arama çalışmaları sırasında kendilerine yardımcı olan  Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile Ereğli Belediyesi  İtfaiye ekiplerine teşekkür etti.

"SADECE OTLA KENDİNİ AVUTMUŞ"

Fethi Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada "Biz AFAD ekipleri ile birlikte dünden bu yana arıyorduk. AFAD ekipleri bu sabah da geldi. Bizim evin 300 metre ilerisindeki fındık bahçesinde çalı dibine girmiş. Artık düştü mü, kendiliğinden mi girdi bilemiyorum. Orada oturur vaziyette bulunmuş. Sağlık durumunda herhangi bir şey yok. Sadece aç ve susuz kaldığı için bitkinliği var. Allah'ıma çok şükürler olsun. AFAD'a çok teşekkür ediyorum. Bütün emniyet ekiplerimize ve itfaiyemize, hepsinden Allah razı olsun. Orada 'Çoban ekmeği' dediğimiz otlar var. Babam eşli insan olduğu için biliyor, ondan yemiş. İçecek bir şey yok, sadece o otla kendisini avutmuş" dedi.



70 yaşındaki Mürsel Sarı 21 Nisan akşamı oğlu ve gelini evde uyuduğu sırada evden çıkmış, gece yapılan aramalardan bir sonuç elde edilemeyince ertesi gün çağrılan  Zonguldak AFAD ekipleri de yaklaşık 5 saat süren arama çalışmasına rağmen kendisini bulamamıştı. AFAD ekipleri yaşlı adamı kaybolduktan üç gün sonra evine 300 metre uzaktaki fındık bahçesinde bulmayı başardı. Yaşlı adamın tedbir amaçlı bir süre hastanede tutulacağı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.