Hava Durumu

Kazandırdığı her terörist için 7 bin dolar alıyordu iddiası

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a kazandırdığı elaman başına 7 bin dolar aldığı öne sürülen Mahmut Ö.'nün de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kazandırdığı her terörist için 7 bin dolar alıyordu iddiası

DEAŞ'a eleman kazandırdığı iddia edilen kişiler olduğunu belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi. Asayiş ve Özel Harekat ekiplerinin katıldığı operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi.

Özel harekat timlerinin demir kapıları koç başıyla kırarak girdiği evlerde arama yapan ekipler, örgüte eleman kazandırdığı öne sürülen 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorgularının tamamlanmasının ardından Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen, aralarında 'Yamaçlı Emiri' olarak kendini tanıttığı öne sürülen Mahmut Ö.'nün de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

ELEMAN BAŞI 7 BİN DOLAR

Şüphelilerden Mahmut Ö.'nün daha önce de DEAŞ'a eleman temin ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı, bir süre tutuklu kalıp serbest bırakıldığı belirtildi. Terör örgütüne kazandırdığı her kişi için DEAŞ'tan daha önce 7 bin dolar aldığı öne sürülen Mahmut Ö.'nün, son dönemde de kişi başına 2 bin dolar aldığı da iddia edildi.Zanlılardan Mahmut Ö. Arapça konuşarak fotoğrafını çeken gazetecilere tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.