Hava Durumu

Kemerçeşme yeni camiye kavuşuyor

Bursa'nın Kemerçeşme Mahallesi'nde belediye ve hayırseverlerin desteğiyla yapılacak Hacı Adem Camii'nin temeli törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kemerçeşme yeni camiye kavuşuyor

Kemerçeşme Caddesi Filiz Sokağı girişine inşa edilecek Hacı Adem Camii'nin temel atma törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak klasik hizmet anlayışının dışında okul, ibadethane, park, meydan ve sağlık ocağı gibi vatandaşın ihtiyacı olan her alanda hizmet ürettiklerini söyledi. Mahalle sakinlerin talebi doğrultusunda eski ve ihtiyaca cevap vermeyen caminin yıkılarak, yerine 400 metrekare alan üzerinde modern bir cami inşa edileceğini söyleyen Başkan Dündar, "Mahallelerimizin en önemli buluşma yerleri camilerimiz. Bizler, daha önce gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalar ile camimizin çevresini açıp, vatandaşlarımızın buluşacağı bir meydan inşa etmiştik. Ancak, caminin eski olması nedeniyle bakım ve tadilatı mümkün değildi. Mahalle sakinleri de yerine yeni bir cami yapmaya karar verdikten sonra, hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile bu çalışmayı başlattık. Bizler de, hayırsever vatandaşlarımızın da sahiplendiği cami projesinin bir an önce tamamlanıp mahallemize güzel bir cami kazandırmak için her türlü desteği veriyoruz. Bu cami inşaatında güzel olan, öncelikle hayırsever vatandaşlarımızın bunu sahiplenmiş olması. Bir anlamda vatandaş ve belediyenin el ele gerçekleştireceği güzel bir eser olacak. Şimdiden camimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kemerçeşme Muhtarı Sedat Topaloğlu, "Camimiz 400 metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Bittiğinde caminin yanı sıra kız ve erkek kuran kursları, kadınlarımız için eğitim birimleri yer alacak. Önceki camimizin çevresine nefes aldırmak amacıyla belediyemizin gerçekleştirdiği kamulaştırmalar sonucu elde edilen toplam 710 metrekarelik bir alana sahip cami tamamlandığında, bahçesi, Kur'an-ı kerim kursları ve kadın eğitim birimleri, meydanı ile mahallemizin buluşma merkezi olacak. Cami inşaatına destek olan hayırseverlerimize ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.