Hava Durumu

Kendi bayramlarını uzaktan izlediler!

Denizli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bazı siyasi partilerin katılımıyla kutlandı. Çalışmak zorunda olan bazı işçiler, kutlamaları uzaktan izlemekle yetindi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kendi bayramlarını uzaktan izlediler!

Denizli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, bugün öğle saatlerinde başladı. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bazı siyasi partilerin üye ve temsilcileri, kurumlarına ait bayraklar ve ellerindeki dövizlerle ilk olarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplandı. Gruplar daha sonra İstiklal Caddesi'nden kutlamanın yapılacağı Ulus Caddesi'ne kadar yürüdü. Kutlamanın merkezi olan Ulus Caddesi, emniyet tarafından bariyerlerle çevrildi. Meydana girmek isteyenlerin üzerleri didik didik arandı. Polis ekipleri, yürüyüş sırasında ve kutlamanın yapılacağı meydanda 2 drone ile de izleme yaptı. Kutlamanın yapıldığı alanda toplam 1200 polisle, geniş güvenlik önlemi alındı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı etkinlikte, yürüyüşün sona ermesinin ardından, katılımcılar sloganlar atıp halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

'BİZİM İŞİMİZ ÇALIŞMAK'

1 Mayıs'ta bazı işçiler ise çalışmak zorunda oldukları için etkinliklere katılamadı, kutlamaları uzaktan izlemekle yetindi. İnşaat işçiliği yapan ve elindeki çekiciyle oturduğu tuğlanın üzerinden gösterileri izleyen Kazım Cerat (41), "Ne yapalım bizim işimiz çalışmak. Bize bayram çok uzak. Bugün bütün işçilere bayram yok. Memurlara ve sendikalılara bayram var. Biz mecburuz, çalışmak zorundayız. Bizim işimiz çalışmak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.