Hava Durumu

Kendisini terk eden babasının yolunu gözlüyor

Bursa’da, epilepsi hastası minik Elif'in tek arzusu, doğduğu yıl kendilerini terk eden babasına sarılmak, annesinin ise dünyalar güzeli 4 yaşındaki kızını tedavi ettirmek.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kendisini terk eden babasının yolunu gözlüyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan Ayşe Bozyel (33), memleketi Kars’ta 2006 yılında görücü usulü ile evlendiği eşiyle mutlu bir yuva kurdu. İşsizlik yüzünden Bursa’ya taşınan genç çiftin 2008 yılında dünyaya gelen kızları Elif ile mutlulukları bir kat daha arttı, ancak bu saadet fazla uzun sürmedi.

Kızlarının doğduğu yıl eşi tarafından terk edilen Ayşe Bozyel, memleketinden uzakta kızıyla bir başına kaldı.
Kars’taki ailesine korktuğu için boşandığını bir türlü söyleyemeyen Bozyel, “Kızım epilepsi hastası. Tedavi ettiremiyorum, sürekli bayılıyor. Çok korkuyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Hemen komşularıma koşuyorum. Komşularımdan başka kimsemiz yok” dedi.

Kendisinin de kalp hastası olduğunu belirten Ayşe Bozyel, “Göğsümde de bir kitle tespit edildi, ama durumumuz olmadığı için yeterli tetkikleri yaptırıp tedavi göremiyorum” diyerek göz yaşı döküyor.

“ANNE VE KIZI İÇİN ENDİŞELENİYORUZ”

Ayşe Bozyel ve kızı Elif’in zor bir hayat sürdüğünü dile getiren komşuları, “Elimizden geldiği kadar onlara yardım etmeye çalışıyoruz. İmkanlarımız dahilinde birkaç sefer Elif’i doktora götürdük, ilaçlarını aldık, ama her zaman bunu yapamıyoruz. Doktorlar Elif’in ilaç tedavisinin sürmesi gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda belirli aralıklarla doktora da gitmesi gerekiyor, ama ailenin buna imkanı yok” dedi.

“DOKTOR KONTROLÜ ŞART”

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Bağcivan, bir epilepsi hastasının sık sık doktor kontrolünden geçmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hastalığın oranına göre bayılma ve şuursuzluk halinin süresi değişebiliyor. Bazı hastalarda çocukluk çağında başlayan bayılmalar genç yaşa geldiğinde sona erebilir, ama bu süreç doktoru tarafından mutlaka takip edilir. İlaç tedavisinin kesinlikle kesilmemesi gerekiyor. Yüzde 60 epilepsi raporu olan bir hastanın muhtemelen ilaç tedavisi de uzun sürecektir, çünkü 60’lık bir rapor bu hastalık için ağır bir rapordur” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.