Hava Durumu

Kent Konseyi'nden 'Mutlu Kadın, Mutlu Toplum' çağrısı

Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 'Kadına Şiddet' konulu konferans düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kent Konseyi'nden 'Mutlu Kadın, Mutlu Toplum' çağrısı

Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta sağlıklı bir toplum için mutlu kadının önemi bir kez daha vurgulandı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Mor Salkım Kadın Dayanışma Dernek Başkanı Dilek Üzümcüler, 2016 yılı kadına yönelik yaşanan pek çok şiddet ve türlerinin verilerini de paylaştığı genel bir sunum yaptı. Programa, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Şaziye Uysal ve vatandaşlar katıldı.

Programda, kadının aslında erkeklere verilen emanetler olduğunu ifade eden Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, her kadının bir anne olarak görülmesi halinde sorunların azalacağını söyledi. Eşer, "Unutulmamalıdır ki, kadınlar evde mutluysa, bizler de eşler olarak o kadar mutlu oluyoruz. Mutlu toplumlarda da ne şiddet olur, ne kötü alışkanlık, ne de kötü ahlak olur. Dolayısıyla mutlu aileler, mutlu eşlerden geçiyor, mutlu eşler de mutlu beylerden geçiyor, yani kadına saygı ve sevgiden geçiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.