Hava Durumu

Kerpiç ev çöktü:1 ölü

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kerpiç evin göçmesi sonucu enkaz altında kalan 69 yaşındaki Ali Kara yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2013 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2013 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kerpiç ev çöktü:1 ölü

Sücüllü Beldesi'nde Ali Kara, eşi 60 yaşındaki Ayşe Kara ve oğlu 40 yaşındaki Ramazan Kara'nın birlikte oturduğu 2 katlı kerpiç ev, bugün saat 07.30 sıralarında çöktü. Göçük esnasında evde yalnız olduğu belirlenen 7 çocuk babası Ali Kara, enkazın altında kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, alt katı ahır olarak kullanılan evin enkazında kalan Ali Kara ile ahırdaki ata ulaşmak için çalışma başlattı.

Belde halkı ve Isparta Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı çalışmalar sonunda Ali Kara yaralı kurtarıldı. Ambulansla Yalvaç Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ali Kara, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AT KURTARILDI

Kurtarma ekipleri bu kez enkazdaki at için seferber oldu. Uzun süren çalışmanın ardından açılan delikten atın yeri saptandı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonunda genişletilen delikten çıkarılan at, çevredekiler tarafından şeker verilerek sakinleştirildi.

YIKIM KARARI VERİYORUZ

Kurtarma çalışmalarını izleyen Sücüllü Belediye Başkanı Ak Partili Şenel Özkanlı, yaklaşık 60 yıllık evin yanındaki başka bir binanın kısa süre önce yıkıldığını söyledi. Beldede çok sayıda eski kerpiç ev bulunduğunu vurgulayan Özkanlı, "Bu tür evler için belediye meclisinde yıkım kararı alıyoruz. Pek çoğunun oturulamaz raporu var. Yıkım kararlarını tebliğ ediyoruz. Ancak mülk sahipleri boşaltmıyor. Konu yargıya taşındığında ise biz haksız bulunuyoruz. Kaç kez aynı şey oldu. Sonuç ortada, bir can kaybettik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.