Hava Durumu

Kerry'nin açıklamaları yanlıştır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretine yönelik sözlerinin diplomatik açıdan yanlış olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kerry'nin açıklamaları yanlıştır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretine yönelik sözlerine ilişkin, "Açıklaması diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır, doğru değildir'' dedi.

''Sayın Başbakanımızın veya bir Türk yetkilisinin ne zaman, nereye gideceğine hükümetimiz karar verir'' ifadesini kullanan Arınç, ''Bunun dışında herhangi bir merciden izin almak veya onların olurlarını peşinen kabul etmek durumunda değiliz. Bunu Sayın Kerry de bilir, dünya da bilir ki Türkiye ne zaman, ne arzu ediyorsa bunu gerçekleştirecek bir güçtedir'' şeklinde konuştu.

Tazminat miktarı konuşulmadı

Arınç, "İsrailli yetkililer ve Türk tarafının heyet olarak görüşmesi genelde olumlu geçti. Tazminat miktarı konusunda bir şey konuşulmadı. Tazminat miktarı açıkça belirlenmedi ancak ödenecek miktar konusunda, bu meblağın hesaplanmasına yönelik usul ve esaslar görüşüldü, ilke ve parametreler belirlendi" dedi.

İsrail ile Akıncı Hava Üssü görüşmeleri yapılacağı iddiasına ilişkin olarak da Bülent Arınç, kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, böyle bir şeyi Türk hükümetine teklif etmenin de herkesin karı olmadığını söyledi.

Tazminatın şahsa bağlı bir hak olduğunu belirten Arınç, ''Bugün istersiniz yarın feragat edersiniz. Ama bu sizin şahsınızla ilgilidir. 500'den fazla insanı taşıyan bir gemide herkesin bu hakkını kullanmasına engel olmak da doğru değil" dedi.

Afganistan'da alıkonulan Türkler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Afganistan'da 8 Türk'ün alıkonulması ile ilgili olarak ise Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda ciddi bir takip içinde olduğunu ifade ederek, ''En kısa zamanda vatandaşlarımızın kurtarılmış olacaklarını yani kendi çalıştıkları bölgelere güvenli bir şekilde intikal edeceklerini ümit ediyoruz" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.