Hava Durumu

'Keşke Ham Çökelek için yargılansaydım'

Şarkıcı Atilla Taş, 'FETÖ'nün medya yapılanması soruşturması' nda tutuklanmıştı. 200'ü günü aşkın süredir tutuklu bulunan Taş, dün görülen duruşmada ifade verdi. Taş'ın ifadesi mahkemeye damgasını vurdu. Taş, "Keşke ham çökelek şarkısını söylediğim için yargılansaydım. Daha mantıklı olurdu" dedi. Taş, savunmasının ardından mahkeme salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Keşke Ham Çökelek için yargılansaydım'

Atilla Taş dün savunmasını yapmak için kürsüye gittiğinde, önce mikrofona eğilip ses denemesi yaptı. Salondakiler Taş'ın bu hareketi karşısında gülünce, Taş, "Kusura bakmayın başkanım şarkıcılıktan bir alışkanlık. Uzaklığımı ayarlamak için" dedi. Şarkıcı Atilla Taş, savunmasına şöyle başladı: ''Bylock ya da Eagle programlarım yok. Hiç maklube yemedim. Bank Asya'nın önünden bile geçmedim. Müslümanım ama beynamazım"

Kendisi için tutuklanma kararı veren hakimin mahkeme başkanı olduğunu gören Taş sözlerine şöyle devam etti: "Buraya gelirken hukuk adına biraz umudum vardı. Ama buraya gelip beni tutuklayan sizi orada görünce o da bitti" dedi. Terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını söyleyen Atilla Taş, "Ben bu ülke için vatani görevimi yaparken yaralandım. 25 yıldır bacağımda bir mermi parçasıyla yaşıyorum. Şimdi devletim bana sen teröristsin diyor. Bu benim çok kanıma dokunuyor. Ben bu vatana ihanet etmedim" dedi.

FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirildiği tek şeyin yasal yollarla kurulan Meydan Gazetesi'nde 1 yıl yazı yazmak olduğunu söyleyen Taş, "İnanın ham çökelek şarkısını söylediğim için yargılansaydım daha mantıklı olurdu" dedi.

Terör örgütü üyesi olsa örgütün televizyonlarında program yapabileceğini söyleyen Taş, "Ben neden bu adamlara bana program yapın demedim o zaman. Deli gibi para kazanırdım. İnanın şu an beni salsanız eve gidecek param yok" dedi

Her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inandığını ve buna ihtiyacı olduğunu söyleyen Taş, "Son sözlerimde de tüm terör örgütlerini ve üyelerini lanetliyorum" dedi.

Mahkeme başkanının, "15 Temmuz'da gecesi neredeydiniz?" sorusu üzerine ise Taş, "Evdeydim. Biz de dışarı çıktık hanımla ama tank yoktu bizim orada. Ben de Nihat Doğan gibi tankla fotoğraf çektirmek isterdim ama olmadı" dedi.

Mahkeme başkanının attığı bazı tweetleri sorması üzerine ise Taş, "Sayın hakim beni tutukladığınızda da söyledim. Ben ironi yapıyorum. Atilla Taş İroni yazın yazdıklarımı görürsünüz. Milli takım yeniliyor. Ordu greve diye yazdım. Yani başkanım benim o tweetimi görüp ordu göreve mi gelecek?" dedi.

Pişman olacağı hiçbir şey yapmadığını söyleyen Taş, "Benden terör örgütü üyesi çıkmaz sayın başkan" diyerek savunmasını bitirdi. Taş'ın savunması mahkeme salonundaki izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.