Hava Durumu

'Keşke o çocuk ölmeseydi de...'

Bursa’nın Mudanya İlçesi'nde geçen temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motosikletlerini tamir eden kardeşlerden 11 yaşındaki Melih'in ölümüne, ağabeyi 19 yaşındaki Semi Aydemir'in de yaralanmasına neden olan 71 yaşındaki Mahmut Sadıç, Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi tarafından kazada asli ve tam kusurlu bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Keşke o çocuk ölmeseydi de...'

Kaza, Mudanya İlçesi Seyirtepe Evleri'nde geçen Temmuz ayında meydana geldi. Arıza yapan 34 BRJ 32 plakalı motosikletlerini güvenlik şeridinde tamir etmek isteyen Semi Aydemir ve kardeşi Melih Aydemir’e, Mahmut Sadıç yönetimindeki 16 JP 096 plakalı otomobil çarptı. Melih Aydemir kaza yerinde öldüğü yitirdiği kazada sürücü ile birlikte yaralanan Semi Aydemir Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneden taburcu olduktan sonra adliyeye çıkartılan Mahmut Sadıç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 



Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle Ölüme Neden olmak' ve 'Taksirle Yaralamak' suçlarından toplam 15 yıla kadar kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mahmut Sadıç geçen Şubat ayında çıktığı ilk duruşmada, kaza anını görüntüleyen Mobese kameralarını izleyen mahkeme heyeti tarafından tutuklandı. Daha sonra olay yerinde yapılan keşifte bilirkişi Mahmut Sadıç'ı asli kusurlu olarak buldu. 

Daha sonraki duruşmalarda savunmasını yapan Sadıç, yaşadığı kazadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şöyle dedi:

"Yaşlılığa bağlı birçok hastalık var. Olay günü bir arkadaşımın cenazesine gidiyordum. O gün çok üzgündüm. Elimde olmayan sebeplerden dolayı tansiyonum yükseldi. Nadiren de olsa tansiyonumun yükseldiği zaman bilinç kaybı yaşayabiliyorum. Geçici bilinç kaybı olduğunda bu kaza meydana gelmiş olabilir. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke o çocuk ölmeseydi de ben ölseydim." 



Mahkeme heyetinin, geçen celsede sanık avukatının isteği üzerine incelemek üzere Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderdiği raporlara beklenen yanıt geldi. İstanbul Trafik İhtisas Dairesi hazırladığı raporda, şöyle konuştu:

"Sanık sürücü yönetimindeki vasıtasıyla standartları yüksek, çok şeritli yol üzerinde seyri sırasında, bu yola gereken dikkat ve özeni göstermediği, aracının hızını, yol, trafik ve vasıtasının teknik özelliğine göre ayarlamadığını, gündüz vakti, görüş alanı açık ve hafif eğimli olan mahalde, tamamen kendi sevk ve idare hatasıyla, aracını yol ve şeridi içinde tutamayarak direksiyon hakimiyetini kaybedip, sağdan yol dışı kalarak emniyet şeridi içinde zorunlu olarak bulunan motosiklete arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği anlaşılmış olup, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareketiyle olayda asli ve tamamen kusurludur." 

Raporda, kardeşinin öldüğü kazada yaralanan motosiklet sürüüsü Semi Aydemir'in ise kusursuz olduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ve karar aşamasına gelen yargılamada bu rapor okunacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.