Hava Durumu

KHK ile ihraç edilen akademisyenler kafe açtı

Mersin Üniversitesi'nde barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile ihraç edilen 3 akademisyen ve 1 aktivist, kütüphane ve kafe olarak hizmet veren 'Kültürhane'yi açtı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KHK ile ihraç edilen akademisyenler kafe açtı

KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyenler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, şehit çocuğu olan Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve İletişim Fakültesi'nde görevli uzman Galip Deniz Altınay ile aktivist Nalan Turgutlu Bilgin, kütüphane kurma fikri ile bir araya geldi. İhraç edildikten sonra meslek yaşamlarına yurtdışında devam eden akademisyenlerin kitaplarını toplayan Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör ile arkadaşları 'Kültürhane' adı altında kütüphane ile kahveyi buluşturdu.

Dünyadaki en yaygın tasnif sistemi olan, Amerikan Kongre Kütüphanesi'nin tasnif sistemine göre sıralanan binlerce kitabın yer aldığı Kültürhane'de, çay kahveservisini de akademisyenler yapıyor. Kimi zaman içecek servisi yapan Prof. Dr. Yılgör, Doç. Dr. Bayraktar ve Uzman Altınay, kimi zaman da kütüphane kısmına geçerek öğrencilerle bilimsel çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.