Hava Durumu

Kılıçdaroğlu aşure dağıttı

​CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şahkulu Sultan Vakfı ve Karacaahmet Cemevi’ni ziyaret ederek aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu aşure dağıttı
Her iki yerde de vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bizi ayrıştırmak isteyenler var ama sözüm söz olsun ayrışmayacağız ve bölünmeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak Göztepe’deki Şahkulu Sultan Vakfı’na geldi. Burada ilgi ile karşılanan Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve Gürsel Tekin’in yanı sıra partililer eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Şahkulu Vakfı’nın dedesinin yaptığı konuşmaya tüm siyasetçilerin kulak vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Kılıçdaroğlu, “Bizi ayrıştırmak isteyenler bizi bölmek isteyenler var ama sözüm söz olsun ayrışmayacağız ve bölünmeyeceğiz. Şahkulu dergahından yüce bir dergahtan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Allah’ımız bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, ehlibeytimiz bir, hepimiz birbirimize saygı duyalım. Güzel bir ozanımızın bir deyişi vardır der ki ’Cehennem dediğin dal odun yoktur herkes ateşini buradan götürür’ eğer biz bu felsefeye inanıyorsak, insana inanıyorsak, insanı seviyorsak bir ve beraber olacağız” dedi.

Şahkulu Dergahı’nın dedesinin yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Güzel bir konuşma yaptı. Bazı taleplerde bulundu, o taleplerin tümüne siyasilerin cevap vermesi lazım. Onların tamamı sizlerin talepleri, siyaset sorun çözme alanıysa sözümüz söz o sorunların arkasında olacağız ve çözmek için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

Kamil insanla ilgili tanımlamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu felsefeye inanıyoruz böyle gidiyoruz, doğu-batı ayrımı yapmayacağız, güney kuzey ayırmayacağız. İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra vatandaşlara aşure dağıtan Kılıçdaroğlu, Karacaahmet Cemevini ziyaret etti. Burada da halkı hitap eden Kılıçdaroğlu, aynı şekilde birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.