Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'dan enflasyon ve zam tepkisi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekli ve memur maaşlarına daha az zam yapmak için çarşamba günü açıklanacak enflasyon verileriyle oynandığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'dan enflasyon ve zam tepkisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün 2 Temmuz Madımak olaylarına gelmek istiyorum. İnsanlar sazlarıyla sözleriyle bir şeyler anlatmak istediler. 2 Temmuz'da Madımak'ta bir insanlık katliamı yaşandı, insanlar diri diri yakıldı. Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir insanı yakamazsınız öldüremezsiniz. Kini ve öfkeyi de asla yüreğimizde tutmamalıyız. Kini ve öfkeyi bir taraf bırakacağız. 2007'de Ergenekon Balyoz operasyonları başladı

'12 YIL SONRA 'PARDON' DİYORUZ, ÖZÜR DİLİYORUZ'

2007'de Ergenekon Balyoz operasyonları başladı. Tamamının yalan olduğu mahkeme kararı ile sabit oldu. 12 yıl sonra 'pardon' diyoruz, özür diliyoruz. 12 yılda bu ailelerin çektiği dramın hesabını kim verecek. Ben bu davaların savcısıyım demişti. Şimdi sormak istiyorum o kişiye. O kişiye sormak istiyorum memnun musun hicap mı duyuyorsun? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Yine biz kandırılmışız mı diyeceksin? Binlerce kişiyi, aileyi mahkum ettiler. Yazıktır, günahtır. Adalet burada mı?

'BU MUDUR ADALET?'

Adaleti herkes için istiyoruz, kainat için istiyoruz. Siyasi rakibimi hapse atacağım, dışarda ben konuşacağım. Bu mudur adalet? Gariban hapis yatacak, bu mudur adalet? Eren Erdem, Osman Kavala neden içeride? Sırrı Süreyya Önder siyasette önemli bir entelektüel. Bırakın siyaset adamını önemli bir entelektüel niye içeride? Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle içeride? 'Cumhurbaşkanı adayı olacağım' diyor. Olabilirsin diyorlar. Seçime giriyor ama hapishanede kalacaksın diyorlar. Vicdan sahibi, adaleti isteyen her kişiye sormak istiyorum. Bu kişi cumhurbaşkanı olabiliyorsa hapiste ne işi var. Adalet sadece bizim için değil herkes için, insan için, evren için adalet istiyoruz. Barış bildirisine imza atan akademisyenler fikrini beğenin beğenmeyin neden içeride? Cumhuriyet yazarları neden içeride?

'SEN MİSİN İSTANBUL SEÇİMLERİNDE BAŞARILI OLAN, GEL BAKALIM MAHKEMEYE'

Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce tweet atmış.'Sen misin başarılı olan? Gel bakalım mahkemeye.' Hani adalet ? Akşener'e FETÖ soruşturması. Gizli kararı koyuyorlar dosyaya. Ne gizlisi kardeşim çağırın mahkemeye gelirim savunmamı veririm. Sonra kalkıp diyorlar ki adalet reformu yapacağız. Gelecek tasarıya bakacağız gerçekten bir reform mu var göreceğiz.

'TRUMP ONU BEN DEĞİL, TÜRK ADALETİ BIRAKTI'

Osaka'da fotoğrafı görmüşsünüzdür. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yan yana. Arada bayraklar var. ABD heyeti var, önünde not defterleri. Bizim ekibin önünde hiçbir şey yok. Bunu görünce Trump 'Bu arkadaşlarla Hollywood'da film çekebiliriz' diyor. Erdoğan'a teşekkür ediyor, papazı serbest bıraktığı için. Trump'ın talimatıyla papaz serbest bırakıldı. Bunun adı adalet midir? Adaletten yanaysan bir daha AK Parti ve Erdoğan'a oy vermezsin.

ŞULE ÇET'İN BABASININ NESİ VAR?

Şule Çet Davası 10 Temmuz'da. Bu kızımıza önce tecavüz ediliyor, sonra 20. kattan atılıyor. Babası adalet arıyor. Hakkını arayamazsın diyorlar. Şule Çet'e önce tecavüz edip sonra 20. kattan atanların parası var, pulu var. Şule Çet'in babasının nesi var? Ama bu ülkede iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var.

'AKŞENER ONURLU BİR KADIN'

Bütün dünyada gıda fiyatları ucuzluyor. Gıda fiyatlarının arttığı tek ülke Türkiye. Hangi gerekçeyle, niye artıyor?Sayın Meral Akşener, onurlu bir kadın. FETÖ soruşturması başlatıldı. Meral Hanım diyor ki 'Ne gizliliği, çağırın geleyim vereyim ifademi.' Biz adalette reform yapacağız diyorlar. Reform adı altında yine istediklerini mi yapmak istiyorlar göreceğiz.

'NEDEN O KOLTUKTA OTURUYORSUNUZ?'

Yönetemiyorsunuz, neden o koltukta oturuyorsunuz? Saraydakiler Lale Devri'ni yaşıyor. Saray, Ali Baba'nın çiftliği gibi, her şey var orada.

"BAKAN MİZAH UNSURU OLUYOR"

Komşumuz açken yardım etmek zorundayız. Siyasal iktidarlar da işsizliğe çare bulmalıdır. Bütün dünyada gıda fiyatları düşüyor, artan tek ülke Türkiye. Bütün dünyada düşerken Türkiye'de hangi gerekçeyle artıyor. Kim yönetiyor Türkiye'yi. Bir bakanımız var, arada bir mizah unsuru oluyor. Açıklama yapmış 2021 sonuna kadar et ithalatı olmayacak diye. Bu yılın 6 ayında 251 bin büyükbaş hayvan ithal ettik. Bakan tooluma bilgi vermiyor. Saraydakiler lale devrini yaşıyor.

"VATANDAŞA EDEPSİZ DİYEMEZSİN"

Birisi siyasal olarak bocalıyorsa saraya davet ediliyor. Çiftlik çünkü orası. Eski abiler para alıyor. Baktılar yeni parti kurulacak bunları saraya davet ettiler. 13 bin lira para mı dediler 18 bin liraya yükselttiler. Bülent Bey bu tartışmayı yapanlara edepsiz diyor. Daha makamınıza oturmadan aylığınızı 18 bin liraya çıkarıyorlarsa sen vatandaşa edepsiz diyemezsin.

Freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağı gidiyoruz. Yetki damada verilmiş damat başka alemlerde. Bana yetki verin bu enflasyonla fiyat artışlarıyla faizle nasıl mücadele ediyorum diyordu. Yetkiyi aldın. Ne oldu? Asgari ücret 2 bin 20 lira açlık sınırı 2 bin 60 lira. Her şeye zam gelecek. Emekli kardeşim senin dertlerini en çok dile getiren benim. Emeklisin ve seni bu hale getiren iktidara neden oy veriyorsun. Sen de düşün sen de adalet ara.

Çarşamba enflasyon verileri açıklanacak. Ondan yola çıkarak emeklilere zam yapılacak. Zamları sonraya ertelediler, emekli ve işçiye az zam yapmak için. Enflasyon verileri ile oynanıyor daha düşük çıkması için."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.