Hava Durumu

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a 3 gün süre verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Onun karın ağrısını biliyorum ama ortaya dökmek istemiyorum" diyen Cumhurbaşkanı'na "Salı gününe kadar açıkla yoksa cevabını alacaksın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a 3 gün süre verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası ilk kez toplanan Parti Meclisi toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde kendisine ağır sözler sarf Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Benim karın ağrım yok ama senin de olmasını istemem. Salı gününe kadar kadar açıkla, karın ağrısını gider. Ama açıklamazsan cevabını da alacaksın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nda, 100 bin liralık tazminat davası açtığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında kendisi için sarf ettiği "diktatör bozuntusu" sözü hakkında ilk kez konuşmuş, çok ağır sözler sarf etmişti. Erdoğan bunların yanı sıra, "Aslında bu zavallı zatın karın ağrısını biliyorum ama ortaya dökmek istemiyorum, hicap duyarım." demişti.

CHP Genel merkezinde düzenlenen Parti Meclisi Toplantısının açılışında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 3 gün süre vererek karın ağrısını açıklamasını istedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

"KİŞİ KENDİ İÇ DÜNYASINDA NASILSA O DİLİNE VURUR"

"Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızda özel bir tartışma var. Geçen gün muhtarlarla buluşmasında kullandığı sözleri ben utandığım için kullanamıyorum. Kişi kendi iç dünyasında nasılsa o diline vurur. İç dünyası demek öyle.

"SALI GÜNÜNE KADAR SÜRE VERİYORUM"

Benimle ilgili şöyle bir cümle kurmuş; 'Aslında bu zatın asıl karın ağrısını ortaya koyarım ama ben bu konuları açıklamaktan utanıyorum' diyor. Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum. Karın ağrısı işini bir açıkla kardeşim. Benim karnım ağrımıyor ama, senin de karnının ağrımasını istemem. Emin o ben sana salı günü hepsinin cevabını vereceğim. Tek Tek, belgeleriyle. Konuşurken öyle karından atmak yok.

"AÇIKLAMAZSAN CEVABINI ALACAKSIN"

Bakarsın ben de sana teşekkür ederim 'Açıkladığın şeyler çok önemliydi, kusura bakma' derim. Ama açıklamazsan cevabını da alacaksın."

BIDEN'IN ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın Türkiye'ye kaygı ile baktığını belirterek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretine ilişkin ""Bir ülkenin başkan yardımcısı gelip, yanına büyükelçiyi de alıp Türkiye'de demokrasinin erdeminden bahsediyorsa oturup düşünmelisiniz"" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.