Hava Durumu

Kılıçdaroğlu "Muharrem Bey'in yapacağı ilk işlerden birisi..."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu "Muharrem Bey'in yapacağı ilk işlerden birisi..."

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Gerçek anlamda tümüyle vesayetten arınmış bir ortamda oturup demokratik bir anayasa yapmamız lazım. Kısa ve öz bir anayasa yapmamız lazım. Bu da zaman alacaktır.

"MUHARREM İNCE, CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSE, CHP İLE İLİŞKİLER NASIL OLACAK? CHP'Lİ BAKANLAR MI GÖRECEĞİZ?"

Sayın İnce herkesin cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla bütün partilere eşit mesafede olması lazım. Siyasi parti liderlerini davet edip, ülkenin kronikleşen sorunları konusunda görüş sorabilir. Yetkin insanları, diyelim ekonomi konusunda birisini, tarih konusunda bir başkasını davet edip onların görüşlerini alabilir. Bu tamamen sayın İnce'nin kendi belirleyeceği bir olay. İyi danışmanlarının olması lazım. Ülkenin en azından bu demokrasiye geçiş sürecinde, güçlü bir birlikteliğin sağlanması gerekiyor. Bir anayasa değişikliği olacak, hiç kimseyi kırmadan dökmeden bu geçiş sürecini sağlaması lazım.

Parti genel başkanı cumhurbaşkanı olmaz dedim. Bir partinin genel başkanı olarak ben AYM'ye hakim tayin edersem, bir kuruluşa hakim tayin edersem o yargıç güven verir mi?

DANIŞTAY ÜYESİNİN SÖZLERİ

Görevinden istifa etmesi lazım. Artık iradesi belli olmuştur. Sayın Erdoğan'ın mı Bahçeli'nin partisinde mi olur, o partilerde siyaset yapması lazım. Yargıda olduğu sürece Danıştay'da kara bir leke olarak kalıyor. Yargıyı kirletiyor.

HSK'NIN BİR ŞEY YAPMASINI BEKLİYOR MUSUNUZ?

Bir başka otoritenin isteği üzerine istifa etmesi değil, onurlu birisiyse yargıya inanıyorsa bir gün değil bir saat bile kalması lazım. İstifa etmiyorsa, onur erdem adalet duygusu yok demektir.

Tweet atıyor, yarın kalkıp bir TV'de de konuşabilir. Danıştay'ın bütün üyelerinin o kişinin elini bile sıkmaması lazım. 'Buradan ayrıl demeleri' lazım.

HDP BARAJI GEÇMELİ İFADENİZ ÇOK TARTIŞILDI. GEÇERSE NE OLUR, GEÇMEZSE NE OLUR?

Bütün siyasi partilerin yüzde 10 barajından kurtulması lazım. Milli irade diyorlar, halkı kandırıyorlar. Milli irade parlamentoda temsil edilmesidir. Yüzde 49 almışsanız 49 vekil, yüzde 1 almışsanız yüzde 1 ile temsil edilmesi gerekir. Onun için demokratik parlamenter sistem diyoruz. Bunu darbeciler getirdi. Kim savunuyor? Sözde milli irade diye sabah akşam bağıranlar savunuyor.

Muharrem Bey'in yapacağı ilk işlerden birisi, bütün hukuk sistemini darbe hukukundan arındıracağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.