Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'na saldıran 6 kişinin kimliği belirlendi!

Ankara'da, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırı sonrası 6 saldırganın kimliği belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'na saldıran 6 kişinin kimliği belirlendi!

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi. Güvenlik tedbiri kapsamında çevredeki bir evde tutulan Kılıçdaroğlu, bir süre sonra zırhlı araçla evden çıkarıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Saldırganların 6'sının kimliği belirlendi.

KILIÇDAROĞLU'NA ŞEHİT CENAZESİNDE SALDIRI

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi. Güvenlik tedbiri kapsamında çevredeki bir evde tutulan Kılıçdaroğlu'nun, bir süre sonra zırhlı araçla evden çıkarıldığı öğrenildi.

GÖZALTI İŞLEMİ YAPILACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırı sonrası "Terör ve organize saldırı" soruşturması başlatırken, 6 saldırganın kimliğinin belirlendiği, gözaltı işlemi yapılacağı öğrenildi.

KÖYLÜLER YAŞANANLARI ANLATTI

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşanan olayları köylüler anlattı. Yaptıkları açıklamada, "Bunlar bu köylü değil, yabancı" dedi. Başka bir köylü ise, "Bunu yapan bu köylü değil. Provakasyon yapıyorlar. Bursası şehit evi, şehde saygı gösterilecekse dua edilecek. Yazık değil mi" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ GÖK: ARBEDEDE HEPİMİZ BİR YERE SAVRULDUK

CHP'li Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

ANKARA VALİLİĞİ: YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na saldırı olayıyla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

VALİ ŞAHİN: HERHANGİ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, NTV canlı yayınında "Gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Herhangi bir güvenlik sorunu yok. Bu konuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatıldı. Kılıçdaroğlu ile arkadaşlarımız temas halinde" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.