Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı!

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Çalışan işçiler arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir, şehitler, gaziler, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşıdır.

SAĞLIKTA ŞİDDET

16 yıllık AK Pati iktidarında hayatını kaybeden şiddet nedeniyle hekim sayısı 11. 2011-2018 arası 68 bin 375 şiddet vakası sayısı. 2013'te Parlamento sağlıkta şiddetle alakalı araştırma komisyonu kurmuş. Güzel de bir rapor da çıkmış. Aradan geçmiş 5 yıl hiçbir şey yapılmış değil. Biz bunu Meclis'in gündemine getireceğiz bir kanun teklifiyle..

Yalan konusuna değineyim biraz. Ülkeyi yönetme pozisyonunda olan kişilerin halka yalan söylemesi çok daha büyük bir ayıptır. Devleti yönetme mevkiinde olan insanların dinlemesi lazım. Bir belge gösteriyorsa araştırması, sorması lazım. Burada Gazi Hastanesi'nin bir belgesini göstermiştim. Sonunda 'hayati öneme hain olan işlemlere devam edin, çünkü malzeme alamıyoruz' diyor. Beyefendi rahatsız olmuş, vay efendim nasıl açıklarsın. Yalan olur da böylesi olur mu diyor bana.. Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam. O belge doğru mudur yanlış mıdır araştırır sonra milletin karşısına çıkarım. Benim huyum, ahlakım, inancım, topluma saygım böyle. Bir tane belge olsa yine neyse...

'ACİLİYET GEREKTİRMEYEN AMELİYATLAR...' İDDİASI

Ordu Devlet Hastanesi... ''Aciliyet gerektiren hastalar hariç kalp kapak ameliyatı yapmayın, çünkü fiyatlar pahalı'' diyorlar.

Kim yalan söylüyor? Bu belgeler yalansa bu belgelerin altına imza atanları görevden alın. Tamamı doğru. Meydanı bulmuş ya. Alkış da var. Ağzına ne gelirse söylüyor. Erdoğan'a yakışıyor yalan söylemek, makama yakışmıyor. İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy... Onun da var genelgesi...

Devlet yönetimi ciddiyet gerektirir. Bir devletin çağdaş olup olmadığının kuralları vardır. Güç ve yetkiler tek elde toplanmaz. Toplanırsa karmaşa çıkar.

Güç ve yetkiler tek merkezde de toplanmaz çağdaş bir devlette. Kuruluşlar olur, yasama yürütme, yargı olur. Bunlar yetki dağılımıdır. Bugün Türkiye'de denge yok. Devlet yönetiminde açıklık ve şeffaflık gerekiyor. Bunlar da yok. Saray'ın maliyetini bilen var mı? Yok. Vatandaşın parasıyla yapıldı ama kimse bilmiyor. Devlet vatandaşının camn ve mal güvenliğini sağlamak zorundadır. Sağlayamıyorsa organize suç kimliğine bürünmüş olur. Baskıcı bir devlete dönüşmüş olur. Hukuk devleti olmaktan çıkar. Devleti yönetenler başka kurumların işine müdahale etmemek zorundadır.

BRUNSON AÇIKLAMASI

Papaz işi var ya bunları onun için anlattım. Türkiye'nin hangi hale sokulduğuna bir bakın. Ajan, Casus, terörist dediler. Dua lakaplı bir gizli tanıkla başladı bunlar. Gizli tanık rezaleti yaşadık. Brunson'ın Türkiye cephesine bakıyoruz, noldu? 11 Ocak'ta Erdoğan ''Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın''. Erdoğan görevden ayrıldı mı? Brunson ABD'de.. Kim gönderdi? Erdoğan. Erdoğan fakir mi? Saray, efuliler, ejder meyvesi.. ne fakiri... 11 Ağustos'ta Rize ''Tehdit ediyor ya, yarın saat 18'e kadar göndereceksiniz. Burası Çatladıkapı ülkesi mi ya, burası Türkiye'' diye celalleniyor. E gönderdin. Sayende oldu bunlar. Polis Akademisi'nde konuşurken ''Ver papazı, al papazı dedim'' diyor. Papaz gitti. Neredeyse Utanmasalar devlet töreni yapacaklar. Ne oldu da verdin? Sen Türkiye cumhuriyeti devletinin onuruyla nasıl oynarsın...

Aynı gün ''yargıda şeyini yapalım, size verelim' diyor. Yani milleti gaza getiriyorum, papazı size vereceğim diyor. ABD ne yaptı. 18 Temmuz'da Trump tweet atıyor: ''Türkiye'nin Brunson'ı teslim etmemesi rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor'' diyor.

Pence diyor ki ''Brunson'ı hemen serbest bırakın yoksa sonuçlarına katlanmaya hazır olun''... Açıkça tehdit ediyor. Mustafa Kemal'in Türkiye'sini tehdit ediyor. Kimsin sen?

Hani aslandın, papazı almadan papazı vermeyecektin. Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez.

12 Ekim'de gizli tanık 'hakim beni yanlış anladı' diyor. Bu gizli tanık yargıyı aldatmaktan dolayı niye hapse atılmadı. En büyük zararı adalet gördü. Brunson'ın serbest bırakılacağını biz önce ABD'lilerden duyduk. Önce gazeteleri yazdı. Sonra Pence tweet attı.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Bahçeli'ye açık ve net bir çağrıda bulunuyorum: Türkiye'nin onuruyla oynayan bu hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.