Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP'li isim ortak aday olacak mı?' sorusuna tek cümlelik yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li eski Milletvekili Celal Doğan'ın CHP ve İYİ Partinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konusuna ilişkin, "Bu konu net değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2019 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP'li isim ortak aday olacak mı?' sorusuna tek cümlelik yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internet gazetecileri ile bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. HDP'li eski Milletvekili Celal Doğan'ın CHP ve İYİ Partinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu konu net değil." dedi.

İZMİR DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLEMEDİ

CHP Lideri, İzmir adayının henüz belirlenmesine ilişkin ise "Sayın Kocaoğlu dün geldi, görüşmek istedi. Tekrar aday olmak istediğini söyledi ben de "Aday adayı olabilirsiniz, sorun yok" dedim. Neden olmak istediğini ifade etti. Teşekkür ettik, ayrıldı. Bir açıklama yapacağını söyledi. "Tabi, yapabilirsiniz" dedik." dedi.

Kocaoğlu'nun başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir şaibeye bulaşmadı, belediyeyi iyi yönetti, bütün devlet baskısına rağmen iyi yönetti, sonra aday olmayacağını söyledi, 3 dönem adaylık yaptığını ifade etmişti. Bu kez tekrar aday olacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

İzmir adayının neden açıklanmadığı sorusuna ise şöyle yanıtladı:

"Ama takdir edersiniz ki İYİ Parti ile görüşme var. Bu doğal olarak iki parti açısından da gecikme yaratıyor. Onlar da biz de tabanlarımıza soruyoruz, ek anket ihtiyacı doğuyor. Bu çerçevede değerlendirmek lazım. 10-15 gün içerisinde bunu bitireceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.