Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan İnce yorumu "Ezber bozduk"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan İnce yorumu "Ezber bozduk"

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan... 6 Mayıs 1972'de bu üç güzel fidanımızı dar ağacında kaybettik. Onları kalbimizdeki yerine havale ettik. Onların yeri kalbimiz. Onlar idam sehpasına giderken ailelerine mektup yazdılar. Deniz Gezmiş babasına "oğlun ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir". Yusuf Aslan babasına "Yıllarca emek verip yetiştirdiğin bir oğlun bir günde öldürülmesi kolay göğüslenecek bir olay değildir. fakat siz benim ne için mücadele verdiğimi biliyorsunuz." Hüseyin İnan da "Yazılacak çok şey var. Hem mümkün değil, hem sırası değil. Candan selamlar" Ve onlar darağacında hayatlarını kaybettiler. Siyasal idamların toplumların belleğinde derin yer ettiğini kabul etmek gerekiyor.

Ecevit'in idamları kaldırması konusundaki çabası çok ama çok değerlidir. Bugün siyasal idamların olmaması toplumda derin yarılmaların engellenmesi açısından önemlidir. Günlük kızgınlıklarımızla hareket edebiliriz. Ama bir süre geçtikten sonra, yani yara soğuduktan sonra yapılan işin doğru mu eğri mi olduğunu daha sağlıklı düşünüp karar verebiliyoruz.

Dün bir gazetemiz 94'üncü yılını kutladı, çınar gibi bir gazete Cumhuriyet Gazetesi. Cumhuriyet'in adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Her dönemde baskılara karşı direnmiştir. Darbelere karşı direnmiştir. Direndiği için ağır bedeller ödenmiştir. Yazarları katledilmiştir, gazetecileri hapse atılmıştır. 20 Temmuz darbesinden sonra olan olaylar, 12 Eylül ve 12 Mart askeri darbeler döneminde aynen yaşandı. Bugün cumhuriyet gazetesi bütün baskılara rağmen yoluna devam etmektedir. Demokrasiyi, özgürlüğü savunan, tek adam ve dikteye karşı olan her kesimin Cumhuriyet'e sahip çıkması lazım. 20 Temmuz darbesine karşı en onurlu duran gazetelerden birisidir. Gazeteciliğin yerlerde süründüğü bir süreçte, Cumhuriyet Gazetesi onurlu duruşunu hiç bozmamıştır. Gazeteyi de yazarları da yürekten kutluyoruz.

FRANSA TEPKİSİ

Fransa'da aralarında geçmişte devlet yöneticisi olanlar da dahil bir grup sanatçı "efendim Kuran-ı Kerimden bazı ayetlerin çıkarılması gerektiğini söylüyorlar. Neymiş? Çağ dışı kalmış o ayetler. Çağ dışı kalan Kuran-ı kerim değil, çağ dışı kalan sizlersiniz. Ve onlara bir kez daha sesleniyorum. Sizin bu tavrınız, El Kaide, El Nusra, IŞİD desteğidir. Bütün kitaplara saygımız vardır. Son kitap Kuran-ı Kerim'dir. Siz inançları kullanarak terör estiren İŞİD'e destek vermek istiyorsanız, bu söylemlerinize devam ediniz. İslamiyet'in barış dini olduğunu bütün dünya kabule diyor. İslamiyet'te kavga yoktur, kin yoktur. Barış vardır, huzur vardır İslamiyet'te. Siz İslamiyet'i nasıl böyle tanımlarsınız? İnsanların inancına saygı göstermek, insanoğlunun varlık nedenidir. Bunlara söylemek isterim. Öyle anlaşıyor ki bu açıklamayı yapanlar İslamiyet'in ne olduğunu bilmiyorlar. Onlara bir tavsiyem var. Sevgili peygamberimizin, veda hutbesini okuyunuz.

"EZBERLERİ BOZDUK"

Geçen Cuma ezberleri bozduk. CHP olarak cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık sayın Muharrem İnce'yi. Beklemiyorlardı, kendileri gibi sanıyorlar CHP'yi. Niye mahvedelim? Yıllardır beraberiz. Aynı kavgayı veriyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Kaldı ki sayın Muharrem İnce, hem Türkiye'nin sorunlarını hem kaynağını çok iyi bilen bir kişidir. Bizim cumhurbaşkanı adayımız onların düşündüğü gibi değil. Demokrasiye bağlı bir kişidir, insan haklarının ne olduğunu bilir. Sen ben ayrımı yapmaz. Nitekim kürsüye davet ettiğimde geldi, CHP rozetini çıkarttı ve bana emanet etti. Ben de Türk bayrağı rozetini onun göğsüne taktım.

Akılları ermedi. Biz en başından beri cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyledik. Cumhurbaşkanı sadece CHP üyelerinin cumhurbaşkanı değil, CHP'nin önerdiği kişi 80 milyonun cumhurbaşkanı olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.