Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan, Irak Başbakanı'na mektup: Bir Türkmen'i bakan yapın!

Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı'na mektup yazdı: CHP lideri, Kadhimi'ye "Türkmen Cephesi milletvekillerinden birisini devlet bakanı olarak görmek istiyoruz" çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan, Irak Başbakanı'na mektup: Bir Türkmen'i bakan yapın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Mustafa Al Kadhimi'ye mektup yazdı. Irak'taki gelişmeleri ve Türkmenlerin durumunu yakından izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, mektubunda Irak'ta yeni hükümetin kurulması ve bakanlar kurulunun onaylamasından ötürü Başbakanı kutladı. Yeni hükümetin Türkiye ve Irak halkları arasındaki köklü dostluğun yararına olacak şekilde hizmet edeceğine inandığını belirten Kılıçdaroğlu mektubunda şunları yazdı:

CHP'NİN İSTEĞİ

"Türkiye ve Irak, uzun ve derin bir tarih ve kültürü paylaşan halkların iki komşu ülkeleridir. Zatıalilerinin Irak parlamentosu tarafından Türkmen sıralarından bir devlet bakanı atanmasıyla yetkilendirildiğini memnuniyetle kaydettik. Bu kararın, Türkmen halkının Irak'ın geleceğinin şekillendirilmesinde katkı sağlayabilmesi için kayda değer bir adım teşkil edeceği kanısındayız. Bilhassa pandemi süreci ve bundan oluşan ekonomik ve siyasî gelişmeler karşısında Türkmenlerin katkısının vazgeçilmez olduğuna güçlü şekilde inanmaktayız." Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Onlar, uluslarımız arasında iş birliğimizi ve dostluğumuzu pekiştiren güçlü bir bağ oluşturuyorlar, inanıyoruz ki, liderliğinizdeki Irak Hükümeti içerisinden Irak'ın geleceğine katkı sağlamaları, aynı zamanda müreffeh, demokratik ve eşit bir Irak'a da dahil olmalarına imkan sağlayacaktır."

8 TÜRKMEN VEKİL VAR

Irak parlamentosunda, Irak Türkmen Cephesi'nden 3 milletvekili seçildi, diğer siyasi partilerde de 5 Türkmen milletvekili bulunuyor. Toplam 8 milletvekili, partileri ayrı olsa bile birlikte hareket edecekleri yolunda açıklama yaptı.

Irak Başbakanı Mustafa Al Kadhimi

'BAHÇELİ İSTERSE ERKEN SEÇİM OLUR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyaset gündemini değerlendirdi. VOA Türkçe'ye konuşan Kılıçdaroğlu, erken seçim için "Biz hazırız" dedi ve şöyle devam etti, "Gelişen olumsuz tabloya MHP ortak olmak istemeyebilir. 'Ben (Bahçeli/MHP) artık destek vermiyorum' diyebilir. O zaman Erdoğan erken seçime gitmek durumunda kalabilir" dedi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Bahçeli ile görüşür müsünüz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bahçeli ile ya da Erdoğan ile görüşmem için olağanüstü bir şey olması lazım. Zaten Türkiye, her gün olağanüstü olaylar yaşıyor. Erdoğan'la yapılacak bir görüşmenin Türkiye'nin demokratik standartlarının güçlendirilmesi açısından bir adım atacağına inanmıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.