Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan protesto açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde protesto edildi. Aracına giderken Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atıldı. Kılıçdaroğlu da mermi kovanı atıldığını doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan protesto açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vezneciler'de şehit olan polislerin cenaze töreninde protesto edildi. Kılıçdaroğlu, camiden güçlükle çıkarılırken, kalabalıktan bazıları polis engelini aşarak Kılıçdaroğlu'nun arabasını yumrukladı.

"BANA KURŞUN ATTILAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze töreninde bir grup tarafından "Katilsiniz" denerek protesto edilmesine ilişkin olarak, "5-6 kişi cemaati tahrik etmeye çalıştı ve bana kurşun attılar" dedi.

"BENİ ÖLÜMLE TEHDİT EDECEKLERMİŞ"

"Beni ölümle tehdit edeceklermiş; feriştahı gelse beni yolumdan döndüremez" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün bu hadiseler emniyetin gözü önünde gerçekleşti, belki de onun himayesinde" diye konuştu.

"BEN ONA PABUÇ BIRAKMAM"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim güvenliğimizi sağlamak için canını veren şehitlere borcumuzu yerine getireceğiz. Önce uyardılar, 'Cenaze törenine katılmayın' diyerek. Neden katılmayacağız efendim? Olaylar çıkar, size taş atabilirler. Eğer bir şehit varsa onun cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Birisi taş atacak tehdit edecek. Ben ona pabuç bırakmam.

"5-6 KİŞİ PROVOKASYON YAPTI"

Cemaate saygılarımı iletiyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi provokasyon yapmıştır. Bağırıyor. Cemaati kışkırtmaya çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz arkadaşlar.

CANLI YAYINDA KURŞUNU GÖSTERDİ

Namaz sonrası hemen protokolün arkasında bağıran bir kişi eski cumhurbaşkanının, başbakanın, içişleri bakanının önünden geçerken bu kurşunu bana atmıştır. Koruma arkadaşlar parmak izi nedeniyle kağıda sarıp almışlardır. Birazdan bu kurşun tutanakla polise teslim edeceğiz.

"İNSANIM İÇİN ÖLECEKSEM CANIM FEDADIR"

Beni ölümle tehdit edecek sözde. Onun feriştahı gelse inandığım yoldan beni döndüremez. İnsanım için öleceksem canım fedadır. Beni üzen nokta tüm bu olayların emniyetin gözü önünde ve koordinasyonunda gerçekleşmiştir. Bize söylenen kendi önleminizi kendiniz alın. Bundan sonra kendi önlemimizi kendimiz alacağız. Görelim bakalım kim nasıl müdahale ediyor. Bir kişi ölürüz bin kişi geliriz. Hiç kimse bizi yıldıramaz.

ÇELENGİ PARÇALANDI

Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede protesto edildi. Cenazede bir grup önce Kılıçdaroğlu'nun çelengini parçaladı. Camiye önden giden CHP heyeti durumu telefonla Kılıçdaroğlu'na bildirdi ancak Kılıçdaroğlu, cenazeye yine de katılmak istedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Camiye gelen Kılıçdaroğlu'nu CHP heyeti ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı. Geniş bir güvenlik önlemi altında camiye giren Kılıçdaroğlu'na burada yoğun bir tepki oldu. Cenaze çıkışıyla gerginlik daha da arttı.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Bu esnada yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, gruptakileri yatıştırmaya çalıştı. Çalışkan, "Bizim töremizde cenazede kavga, çelenk parçalamak yoktur" dedi. Şehitlerin cenazesi silah arkadaşları tarafından musalla taşından alınarak, araçlara götürülürken de bazı vatandaşlar, cami çıkışında Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerine tepki gösterdi.

BOŞ MERMİ KOVANI ATILDI

Kılıçdaroğlu aracına giderken Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atıldı. Boş mermi kovanını atan kişi gözaltına alındı.
Yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, polisin güvenlik önlemleri eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.