Hava Durumu

Kim Milyoner Olmak İster'de milyonluk soru gündem oldu

ATV ekranlarında yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışmada 1 milyon kazanan Arda Ayten büyük ödülle ne yapacağını açıkladı. Ayten, "Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim. Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kim Milyoner Olmak İster'de milyonluk soru gündem oldu

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen "Kim Milyoner Olmak İster"de Arda Ayten, 12 soruyu doğru cevaplayarak 1 Milyonluk ödülü aldı. Yarışma sonrası büyük ödülle ne yapacağı açıklayan genç milyoner Arda Ayten, "Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim.Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim" konuşmasını yaptı.

"HAYATIM BOYUNCA ÜNİVERSİTE OKUYACAĞIM"

"1 milyonluk ödülü nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna cevap veren Arda Ayten, "Gelecek yaz öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye çalışacağım. Birkaç farklı enstrüman çalacağım. Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim. Ve istediğim tüm hayallerim için çabalayacağım. Bu olmasa da çabalayacaktım. Ödül her şeyi hızlandıracak. Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu zaten hayatım boyunca okumayacağım bir sayı ama en azından önümde bir çıta olur." dedi.

"BU HABERİ İLK GÜNLÜĞÜMLE PAYLAŞACAĞIM"

"Bu mutlu haberi ilk kiminle paylaşacaksın" sorusuna yanıt veren Ayten, "İlk günlüğüme yazacağım. Yani ilk günlüğüme haber vereceğim. Ben günlüğümle yazışırken geçen gün adıyla konuşurum. Ona dünü anlatacağım." şeklinde konuştu.

MİLYONER OLAMAYACAK

'Kim milyoner olmak ister?' adlı yarışmada ilk kez 1 milyonluk soruya kadar gelen Arda Ayten, son soruya da doğru yanıt vererek 1 milyonluk büyük ödülün sahibi oldu. Şimdi ise Ayten'in kazandığı 1 milyondan yapılacak kesinti sonrası alacağı ödül merak ediliyor. İşte Türkiye'de uygulanan Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi olan Ayten'in alacağı para...

'Kim milyoner olmak ister?' yarışmasında Türkiye tarihine geçen yarışmacı Ayten, 1 milyonluk sorunun cevabını bilerek ilk defa 1 milyon kazanan yarışmacı oldu. Ancak Ayten'in alacağı ödülden Veraset ve İntikal Vergisi (VİV) kesintisi yapılacak. Yani yarışmacı Ayten milyoner olamayacak.

Sözcü yazarı Nedim Türkmen'in de dikkat çektiği 28 seri nolu Veraset ve İntikal Vergisi Tebliğinde yer alan hükümlere göre, Arda Ayten'in Kim milyoner olmak ister? yarışmasında kazandığı 1 milyonluk ödülün VİV kapsamında yaklaşık yüzde 20'lik bir dilimi vergi olarak kesilecek.

Hesaplaması yapıldığında ise Ayten'in yaklaşık 800 bin TL'lik bir ödül alması bekleniyor.

İŞTE 1 MİLYONLUK SORU

Soru: On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

A: Vatan

B: Kan

C: Toprak

D: Yurt

Doğru Cevap: Toprak

SORU SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Milyonluk soru sosyal medya kullanıcılarının büyük takdirini topladı.

ARDA AYTEN KİMDİR? MESLEĞİ NEDİR?

19 yaşındaki tıp öğrencisi olan Arda Ayten, Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyor. Kitaplara karşı ilgili olduğunu söyleyen genç yarışmacı programda söylediği "Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum" sözleri ile izleyenleri duygulandırmıştı.

Arda Ayten ayrıca yarışmada anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını dile getirmişti. Arda Ayten şimdiye kadar 4 kitap yazdığını da izleyicilerle paylaşmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.