Hava Durumu

Kimsesiz çocukların mutlu günü

Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yurtlarında kalan çocuklar, Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde haftanın 3 günü binicilik eğitimi alacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2012 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2012 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kimsesiz çocukların mutlu günü

Barınakta kedileri seven köpeklerle oynayan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşayan kimsesiz çocuklar at biniciliği eğitimi alacak. Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri at biniciliğini öğrenecek çocuklar, hayatlarında ilk defa ata binmenin keyfini çıkaracak. Merkezde kimsesiz çocukları ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sahipsiz hayvanlar doğal yaşam merkezinin sadece sokaktan toplanan köpeklere kedilere değil, daha farklı amaçlara da hizmet verdiğini söyledi. Dündar, "Burada ayrıca at biniciliği eğitimi de veriliyor. Burada Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi'nin engelli çocuklarına da eğitim veriliyor. Artık kimsesiz çocuklar da eğitim alacak. Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklarımıza yeni bir program başlattık onlara haftanın üç günü burada eğitim vereceğiz. Çocuklara buruda hayvan ve doğa sevgisi aşılanacak" dedi.

Yurtta kalan çocuklardan Beytullah Aşık ise ata binmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, her hafta eğitimlere katılacağını söyledi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.