Hava Durumu

Kimsesizler evi hizmete giriyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mart ayında hizmete açılacak olan ‘Kimsesizler Evi’nde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kimsesizler evi hizmete giriyor
Kimsesiz vatandaşlar için sıcak bir yuva olacak olan ‘Kimsesizler Evi’nin hizmete açılması için geri sayım başladı. Sakarya Mahallesi’nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen tesis, Bursa’nın ilk ‘Kimsesizler Evi’ olacak. 4 kattan oluşan Kimsesizler Evi'nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3'üncü katlarında yatakhane, 4'üncü katında ise yemekhane olacak.
Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kısa süre içerisinde hizmete açılacak olan ‘Kimsesizler Evi’nde açılış öncesi incelemelerde bulundu. Başkan Dündar, “Osmangazi Kaymakamlığı ile birlikte başlattığımız Kimsesizler Evi projemizde de sona yaklaştık. Bu projede Kaymakamlığa ait olan arazinin üzerinde inşa ettiğimiz Kimsesizler Evi’nde sona geldik. Kimsesiz vatandaşlarımız son derece şekilde inşa edilen bu tesiste hem konaklama hem de gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Şuan tesiste sona geldik. Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.
Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalar ve hizmetlerle Türkiye’ye örnek bir belediye olarak yaşlılardan çocuklara, kadınlardan engellilere kadar herkesin hayatını güzelleştirecek projeler ürettiklerini belirten Başkan Dündar, insan odaklı çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın da, ‘Kimsesizler Evi’nin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirterek, “Kentimize, ilçemize ve de mahallemize böylesi önemli bir hizmeti kazandırdıkları için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a mahallem ve kendim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.