Hava Durumu

Kiracısını öldüren sanığa 13 yıl 9 ay

Bursa'da kendisini 17 yerinden bıçaklayan kiracısını av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kiracısını öldüren sanığa 13 yıl 9 ay
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen Ö.Ş. (33), son kez hakim karşısına çıktı. Daha önce kira borcunu ödemediği için tartışıp kendisini yaralayan 60 yaşındaki marangoz Orhan Güleç'i av tüfeğiyle öldürmekle suçlanan sanık Ö.Ş., son sözünde, "Benim amacım onu vurmak değildi. Vurmak isteseydim bunu güvenlik kameralarının önünde yapmazdım. Cezaevinden çıktıktan sonra sürekli benim üzerime geldi. Bana kendi evimde 6 ay boyunca hapis hayatı yaşattı. Olay günü kendisini korkutmak için ateş ettim. Zaten karakola gittiğimde de, 'Ben birisini korkutmak için ateş ettim' diyerek teslim oldum. Şahsın öldüğünü sonra öğrendim" şeklinde konuştu.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Ö.Ş.'yi "kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçun tahrik altında işlenmiş olması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 12 yıl 6 aya indirdi. Ö.Ş., "Ateşli silahlar kanuna muhalefet" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.