Hava Durumu

Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu

653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Fatih Atlı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu

Kırkpınar’da 653’ncü Başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı. Güreşler boyunca teknik ve güçlü performansı ile dikkat çeken İsmail Balaban finalde Fatih Atlı ile yaptığı müsabakada nefesler tutuldu. 45 dakika süren oyunda altın puana geçildi. Seri ve sert oyunlarla önce boyunduruk yapıp sonrada çengel atarak İsmail Balaban’ı mağlup etmeyi başaran Fatih Atlı şampiyonluğunu ve başpehlivanlığını ilan etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı, yarı finalde Recep Kara'yı, geçen yılın Kırkpınar galibi Antalya Konyaaltı Belediyesi pehlivanı olan İsmail Balaban ise Abdullah Güngör'ü yenerek finale kaldı.

GÜREŞ 18.34'DE BAŞLADI

Alt kademelerdeki güreşlerin tamamlanmasından sonra İsmail Balaban ve Fatih Atlı, güreş için meydana çıktı. Cazgırın 2 güreşçiyi tanıtmasından sonra İsmail Balaban ve Fatih Atlı, saat 18.28'de peşreve başladı. Balaban ve Atlı, saat 18.34'de de final güreşine başladı.

YARIM SAAT DENEMEYLE GEÇTİ

Final güreşinin ilk dakikalarında 2 pehlivanın üstünlük sağlayamadığı ve birbirlerini denediği gözlendi. Hakem heyeti, müsabakanın 25'inci dakikasında pasif güreştikleri için her 2 pehlivana da aynı anda birer ihtar verdi. Pehlivanların bu süre içinde birbirlerine elense bile çekmediği dikkati çekti. İlk yarım saat bitince 19.05'de 5 dakika sürecek puanlama bölümüne geçildi.

Puanlama bölümünün de tamamlanmasından sonra "altın puan" bölümü başladı. Müsabakanın son bölümünde 2 pehlivan da biraz hareketlenirken kontrolü de elden bırakmadı. Fatih Atlı, boyunduruk denemesinde bulundu, ancak başarılı olamadı.

Fatih Atlı, müsabakanın sonunda ise İsmail Balaban'ı ard arda yaptığı oyunlarla mağlup etmeyi başardı.

ATLI: KAZANACAĞIMA İNANMIŞTIM

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık finalinde geçen yılın şampiyonu İsmail Balaban'ı süresiz uzatma bölümünde yenen Fatih Atlı, Kırkpınar'ı kazanmak için çok çalıştığını ifade etti, "Kağıthanedeki güreşlerin ardından Kırkpınar'da birinci olacağıma iyice inandım. Şükürler olsun ki kazandım. Bundan sonra Kırkpınar'ı 2 yıl daha üst üste alıp altın kemerin tamamen sahibi olmayı hedefliyorum. Er Meydanı çok sıcak, seyirci baskısı da var. Süreler uzadıkça psikolojik olarak insan çöküyor. Antrenörüm sayesinde bunu atlattım, iyi bir kamp dönemi geçirmiştim" dedi.


KEMERİ KILIÇDAROĞLU TAKTI

Başpehlivan Fatih Atlı'ya altın kemerini takan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırkpınar 2'ncisi İsmail Balaban'la 3'üncülüğü paylaşan Recep Kara ile Abdullah Güngör'e de kupalarını verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.