Hava Durumu

Kirli pazarlık ortaya çıktı!

Terör örgütü YPG/PKK ile DEAŞ arasında yapılan pazarlığın içeriği ortaya çıktı. Buna göre, YPG/PKK, Suriye'de teslim olan DEAŞ'lı teröristler ve ailelerine, kendi işgal bölgesi dışına çıkarma sözü vererek, teröristlerin Türkiye topraklarına sızmalarının önünü açtı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2019 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2019 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kirli pazarlık ortaya çıktı!

YPG/PKK ve ABD'nin, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde sıkışan son DEAŞ'lı grupla 15 Şubat'ta anlaşmaya varmasının ardından DEAŞ'lıların teslim olma ve ailelerinin tahliye süreci devam ediyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN VARDIĞI ANLAŞMANIN İÇERİĞİ BELLİ OLDU

AA, iki terör örgütünün vardığı anlaşmanın içeriğine ulaştı. Buna göre, YPG/PKK, DEAŞ'lılar ve ailelerinin, istemeleri durumunda örgütün kamplarında kalmalarına izin verecek.

Örgüt, kampta kalmak istemeyenlere ise Fırat Kalkanı Harekatı, Afrin ve Esad rejimi bölgesi gibi alanlara kaçak yollarla çıkarma sözü verdi.

YPG/PKK'nın son anlaşması, Ekim 2017'de Rakka'da kuşattığı DEAŞ'lıları Türkiye topraklarına geçirme planını anımsattı.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER TÜRKİYE SINIRINA YÖNELMİŞTİ

Örgüt, Rakka kent merkezinde kuşattığı DEAŞ'lı teröristlerle anlaşmaya vararak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir bölümü Türkiye'ye sızmak üzere sınır hattına yönelmişti.? Teröristlerin kaçakçılar yoluyla Türkiye'ye sızdırılmaları uluslararası basına konu olmuştu.

İŞGAL ATINDAKİ HAREKET SERBESTİSİ

YPG/PKK, kamptan çıkmak isteyenlere bir tür "özel seyahat belgesi" verecek. DEAŞ'lılar ve aileleri, böylece YPG/PKK işgalindeki bölgelerde hareket ve ikamet edebilecek.

İki terör örgütünün, yaralı DEAŞ'lıların durumuna ilişkin vardıkları uzlaşmaya göre, bu kişiler YPG/PKK işgalindeki hastanelerde tedavi görerek, en geç 2 ay içinde taburcu edilecek.

DEAŞ'IN İŞGAL ALANI GERİLEDİ

Fırat Nehri'nin doğusundaki son bölgesini kaybeden DEAŞ'ın işgal alanı Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 2'sine geriledi. Örgüt sadece rejim kuşatmasındaki çöl bölgesinde varlık gösteriyor.

Terör örgütü YPG/PKK ise Suriye topraklarının yüzde 28'ini işgal ediyor.

Rejim güçleri ülkenin yaklaşık yüzde 60'ında hakimiyetini sürdürürken, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrol ettiği alan ülke topraklarının yaklaşık yüzde 10'una karşılık geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.