Hava Durumu

Kırmızı bültenle aranıyordu, Türkiye'de yakayı ele verdi

İnterpol üzerinden kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Azeri Anbar Sadıkhov İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sadıkhov'un Azerbaycan'ın en tehlikeli suç örgütü olarak bilinen başını geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yakalanan "Lotu Guli" lakaplı Nadir Salifov'un çektiği çetenin dışarıdaki elebaşı olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kırmızı bültenle aranıyordu, Türkiye'de yakayı ele verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki akşam Fatih'te bir otele operasyon düzenledi. Baskında, Azerbaycan tarafından kırmızı bültenle, çete liderliği ve dolandırıcılık gibi benzeri suçlardan aranan Anbar Sadıkhov yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan Sadıkhov Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Sadıkhov'un Azerbaycan'ın ünlü suç örgütü elebaşı Lotu Guli lakaplı Nadir Salifov'un sağ kolu olduğu öne sürülürken, cezaevi firarisi olduğu ve işlemlerinin ardından Azerbaycan hükümetine teslim edileceği öğrenildi.

Anbar Sadıkhov'un başını çektiği çetenin lideri Nadir Salifov geçtiğimiz yıl Kasım ayı'nda Bahçelievler'deki bir AVM'ye düzenlenen operasyonla gündeme gelmişti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekiplerinin operasyon düzenlediği AVM'de Şirinler olarak bilinen suç örgütü üyeleri ile Azerbaycan uyruklu 2 kişinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınmış, gözaltına alınan şüphelilerin Azerbaycan uyruklu Nadir Salifov'u öldürmek için toplantı yaptıkları tespit edilmişti.

Azerbaycan medyasında da yer alan haberlerde, Salimov'un, 2016 yılında Beşiktaş'ta öldürülen Azerbaycan uyruklu "Hayalet" lakaplı Namıq Caniyev'in intikamını almak için planla yapıp, ağabeyinin intikamını almak üzere Türkiye'deki Nadir Salifov'un peşine düştüğü ve bu amaçla da Şirinler çetesiyle de toplantı yaparken polis baskınına uğramıştı.

RUSYA'DA BAŞLAYAN HESAPLAŞMA

Azerbaycanın acımasızlığı ile bilenen ve uzantıları Rusya'ya kadar uzanan iki suç çetsinin başını çeken Guli ve Canıyev arasındaki hesaplaşma 16 Ocak 2013'te Rusya'nın önde gelen mafya liderlerinden Dede Hasan'ın öldürülmesiyle başlamış, Dede Hasan'ın öldürülmesini organize ettiği iddia edilen Rövşan Canıyev Beşiktaş'ta öldürülmüş, bu suikastin sorumlusu olduğu iddia edilen Lotu Guli'nin adamlarından Elşen Amircanski de 11 Eylül 2017'de Gürcistan'da öldürülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.