Toplam kırmızı et üretimi 2019 yılı üçüncü çeyrekte 443 bin 14 ton olarak tahmin edildi.
Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi 2019 yılı üçüncü çeyrekte 443 bin 14 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 77,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 29,8 oranında arttı. Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 21,7 oranında arttı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kırmızı et üretim istatistikleri açıklandı
Toplam kırmızı et üretimi 2019 yılı üçüncü çeyrekte 443 bin 14 ton olarak tahmin edildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi 2019 yılı üçüncü çeyrekte 443 bin 14 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 77,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 29,8 oranında arttı. Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 21,7 oranında arttı.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR