Hava Durumu

Kırmızı halıda transparan kıyafete dava

Mısırlı kadın sinema sanatçısı Rania Yusuf'a, Uluslararası Kahire Film Festivali'nin kapanış programına vücut hatlarını ve bacaklarının bütününü gösteren transparan kıyafetlerle katılığı için dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kırmızı halıda transparan kıyafete dava

Euronews'un aktardığına göre dava, bir grup avukatın "Rania Yusuf'un davranışı hukukun alenen ihlali, Mısır halkını küçümseme ve Mısırlı kadınların adını lekeleme" şikayeti üzerine açıldı.

Şikayet başvurusunun ardından harekete geçen Mısır Başsavcılığı, kadın oyuncunun 12 Ocak'ta hakim karşısına çıkarılmasına karar verdi. Yusuf'a 'ahlaksızlık, fesat çıkarma, müstehcen davranışlarda bulunma ve toplumda kötülüğü yayma' suçlamaları yöneltiliyor.

Müştekiler 30'lu yaşlardaki Yusuf'a yöneltilen suçlamaların Mısır 'Fuhuşla Mücadele Kanunu' hükmünce yargılanmasını talep etti. Kadın oyuncu hakkındaki suçlamalar mahkemece kabul edilirse 5 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Öte yandan aktris Yusuf'un kıyafet tercihi Mısır Profesyonel Meslekler Sendikası'nı da harekete geçirdi. Sendikadan yapılan açıklamada, Kahire Film Festivali'ne iştirak eden misafirlerden bazılarının 'uygunsuz kıyafetlerinin' ve 'teşhirinin' endişe kaynağı olduğu dile getirildi. Mısır Profesyonel Meslekler Sendikası, Yusuf'un söz konusu davranışıyla ilgili soruşturma açılacağını da duyurdu.

TWITTER YOLUYLA ÖZÜR DİLEDİ: KÖTÜ BİR NİYETİM YOKTU

Bu arada etkinliğin kapanış töreninde kırmızı halıda elbiseyi giyen ve modacılar tarafından beğeni toplayan Yusuf sosyal medya üzerinden özür diledi: "Üzdüğüm ve rahatsız ettiğim ailelerden özür dilerim. Bu elbisenin bu kadar öfke yaratacağını düşünmemiştim ve bunu giyerken iyi niyetliydim."

Bu yıl 40.'sı düzenlenen Uluslararası Kahire Film Festivali'nin final seremonisi 29 Kasım'da başkent Kahire'deki Opera binasında gerçekleştirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.