Hava Durumu

Kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu'nun cezası belli oldu

Bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Erhan Timuroğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu'nun cezası belli oldu

İstanbul'da kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla geçen yıl kasım ayında tutuklanan Erhan Timuroğlu, "kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürmek" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Daha önceki duruşmalarda, kardeşi Ceylan Timuroğlu'nun örtünmek istediğini kendisine söyledikten sonra çok sevindiğini, 1 ay sonra örtünmekten vazgeçmesine rağmen hiçbir şey demediğini savunan sanık Timuroğlu, kardeşinden sadece kendilerini onursuzlaştırmamasını istediğini öne sürmüştü.

Kardeşinin, iş ortağı ile birlikte tatile çıktığını söyleyen sanık Timuroğlu, bu kişinin kardeşinin hesabına 10 bin lira para yatırması üzerine kardeşiyle evde yaklaşık 40 dakika konuştuğunu, aralarında bir tartışma yaşandığını ve kardeşine silahla ateş ettiğini belirtmişti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Erhan Timuroğlu'nun, kız kardeşi ile iş ortağının arasında gönül ilişkisi olduğu söylentileri üzerine 28 Şubat 2017'de eve gelerek annesiyle babasına kardeşini sorduğu belirtiliyor.

Sanık Timuroğlu'nun kız kardeşinin odasına girerek tek el ateş açarak evden uzaklaştığı, Ceylan Timuroğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiği aktarılıyor.

İddianamede, sanık Erhan Timuroğlu'nun "kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu.

Ayrıca Timuroğlu'nun, "6136 kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silah ve mermi taşımak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması isteniyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.