Hava Durumu

Kızılay Polikliği'nde endoskopi ünitesi hizmete girdi

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında erken tanı ve tedavisini sağlayacak endoskopi cihazı, Bursa Devlet Hastanesi Türk Kızılayı Polikliniği’nde hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kızılay Polikliği'nde endoskopi ünitesi hizmete girdi
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında erken tanı ve tedavisini sağlayacak endoskopi cihazının, HD özelliği sayesinde daha net sonuçlar elde edilebilecek.

Cihazın, kanserli dokuların erken teşhis edilmesinde kullanılan renklendirme özelliği sayesinde mide ve bağırsak dokularının son derece net bir şekilde görüntülediğini ifade eden Bursa Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Doktor Halil Karahan, “Endoskopi sistemi sayesinde Kolonoskopi ve gastroskopi dediğimiz mide ve bağırsak sistemlerini görüntülü olarak göreceğiz. Bu cihazla birlikte gereğinde yıkayarak gereğinde ise parça alarak tanı ve tedavi amaçlı kullanabileceğiz. İlk vakamızı bugün gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hastalarımız için hizmeti daha kolay daha efektif daha güzel ortamlarda sunmak adına güzel bir birim kazandık. Hem Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna hem de emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalara daha erken ve daha hızlı hizmet verebileceklerini ifade eden Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor Murat Sayılgan,”Hasta sayısını azaltmak ve burada bekleyen hastalarımıza zaman kazandırmak için Kızılay bünyesinde endoskopi ünitesini kurduk. Burada hastalara Kolonoskopi ve gastroskopi işlemlerinde hem tanısal hem de tedavi sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. HD kalitesindeki Endoskopi cihazının sayesinde kanser taramasıyla birlikte renklere bakılarak daha spesifik tanıya ulaşabileceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.